11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCinci ponturi pentru a fi o mamă mai bună

Cinci ponturi pentru a fi o mamă mai bună

Se spune că o mamă este fericită atunci când copilul ei este fericit. Publicația Wiky How prezintă cinci lucruri pe care trebuie să le faci ca să fii o mamă bună.

1. Susține-ți copilul în tot ceea ce face

Ajută-l să își urmeze visele, încurajează-l și oferă-i sprijinul de care are nevoie în orice situație. Chiar dacă pentru tine hobby-urile lui nu sunt tocmai pe placul tău, lasă-l să aleagă în numele lui.

2. Fii răbdătoare 

Să fii mamă poate să fie dificil uneori. Ține situația sub control și nu te enerva. Rămâi calmă și explică-i ce are voie să facă și ce nu. Trebuie să recurgi la câteva șiretlicuri pentru a-l determina să te asculte.

3. Asigură-te că ești o persoană deschisă cu care se poate discuta orice

Copilul tău are nevoie de tine, indiferent de vârstă. Trebuie să îi câștigi încrederea, astfel încât să îți poată povesti orice.
Nu îl mustra prea tare atunci când a greșit, ci arată-i cum poate îndrepta situația.

4. Recunoaște atunci când ai greșit

Va aprecia foarte mult dacă recunoști atunci când ai greșit și îți ceri scuze. Dacă ai fost nervoasă din cauza problemelor de la birou și ridici tonul la el, ar fi bine ca, atunci când te calmezi, să îți ceri scuze.

5. Ai grijă să nu îi lipsească nimic copilului tău

Nu ai voie să fii zgârcită atunci când este vorba de copilul tău. Oferă-i atât căt are nevoie, dar nu exagera. Cumpără-i lucrurile necesare și răsplătește-l atunci când ia o notă bună sau câștigă un concurs.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă