27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecial10 obstacole în alegerea numelui potrivit pentru copilul tău

10 obstacole în alegerea numelui potrivit pentru copilul tău

Primul cadou pentru copilul tău este numele pe care i-l alegi. Însă, până să ajungi la o decizie, întâmpini numeroase dificultăți. Iată zece obstacole în luarea deciziei, formulate de Women`s Health.

1. Trebuie să alegi numele de comun acord cu partenerul

Numele pe care îl preferi pentru copil poate fi refuzat categoric de partenerul tău. Astfel, deși nu este ușor, trebuie să găsești un alt nume.

2. Cei din jur te contrazic

Dacă faci greșeala de a spune numele la care te-ai gândit pentru copilul tău, înainte ca acesta să se nască, cei din jur nu vor face eforturi să îți dea dreptate. În acest fel, există șanse să te răzgândești.

3. Prietenii tăi folosesc numele înaintea ta

Se poate întâmpla ca prietenii tăi sau chiar membri ai familiei tale, care așteaptă copii, să anunțe primii că au ales numele la care te-ai gândit tu. Acesta este un alt motiv pentru care trebuie să alegi un alt nume.

4. Toate cărțile cu nume și semnificațiile lor sunt stresante

În afară de primul criteriu în alegerea numelui, dacă îți place cum sună sau nu, trebuie să acorzi atenție și semnificațiilor acestora.

5. Părinții tăi insistă să numești copilul după un membru al familiei

Deși îți respecți părinții, bunicii și stră-stră-străbunicii, nu îți dorești să adopți unul dintre numele lor desuete pentru copilul tău.

6. Te îngrijorezi că ai putea fi judecat pentru alegerea unui nume modern

Numele moderne pot fi luate în derâdere de cei din jur, iar copilul ar putea avea de suferit din această cauză. De aceea, trebuie să ai mare grijă să nu cazi în extreme.

Citește și: Cuvintele pot dăuna grav sănătății

7. Nu reușești să găsești un nume care să nu fie nici prea popular, nici prea ciudat

Nu îți dorești ca numele copilului tău să fie unul comun. Însă nu îți dorești un nume atât de deosebit încât să fie ridiculizat.

8. Numele propus de partenerul tău îți amintește de o persoană neplăcută

Nu poți da copilului numele colegei sau colegului de liceu de care te bucuri că ai scăpat. Altfel, imaginea acelei persoane îți va veni în minte de fiecare dată când te vei referi la copilul tău.

9. Trebuie să te gândești și la poreclele generate de numele ales

Acesta este un alt factor de stres în alegerea unui nume. Trebuie să te gândești la toate poreclele pe care le-ar putea genera numele copilului tău, astfel încât să te asiguri că nu vor fi motive de batjocură.

10, Un cunoscut de-al tău i-a pus animalului de companie numele pe care l-ai fi dorit pentru copilul tău

Un alt motiv pentru care te poți răzgândi în privința numelui este că nu îți dorești să îți amintești că cineva are o pisică sau un câine cu același nume.

Cele mai citite

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă