13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDe ce înșeală femeile și bărbații?

De ce înșeală femeile și bărbații?

Înșelatul într-o relație reprezintă clar punctul culminant în care te întrebi dacă are rost sau nu să mai continui. Iar în unele cazuri nici nu mai stai pe gânduri și închei relația imediat. Totuși, de ce înșeală femeile și bărbații?

Un sondaj făcut de site-ul EliteSingle din Anglia a reușit să scoată la iveală motivele pentru care bărbații și femeile înșeală.

Site-ul a chestionat 667 de bărbați singuri și femei, în legătură cu motivele pentru care au fost infideli în trecut.

Într-un mod interesant, majoritatea dintre ei, adică 55 la % nu au reușit să identifice motivul exact pentru care au înșelat, ci pur și simplu au făcut-o. Aproape 30 % dintre femeile chestionate au afirmat că au înșelat.

Următorul motiv mai popular pentru bărbați a fost faptul că pur și simplu și-au dorit să întrețină relații sexuale cu altcineva (28 %dintre bărbați), urmați de cei care au fost plictisiți în relația lor (25 %), iar restul de 12 % s-au îndrăgostit de altcineva.

La femei, motivul de top pentru infidelitate a constat în faptul că relația era plictisitoare, iar 35 % dintre ele au spus că a existat un factor. Mai departe, următoarele, în proporție de 27 % au spus că s-au îndrăgostit de altcineva, iar restul de 16 % că au vrut să întrețină relații sexuale cu un partener nou.

Cel mai puțin obișnuit motiv pentru ambele sexe a reprezentat răzbunarea față de partenerul care a înșelat (doar 11% dintre femei și 7 % dintre bărbați).

Prin urmare, ne dăm seama că bărbații sunt mai predispuși să înșele pentru dorințele fizice, pe când femeile o fac din cauza unor motive emoționale.

La întrebarea: “care vi se pare mai rea dintre infidelitatea fizică sau cea emoțională?”, bărbații s-au gândit că cea fizică e mai gravă, iar femeile s-au gândit invers. Un pic ironic, nu-i așa?

În timp ce problemele din relație par a fi motivele evidente pentru infidelitate, multe studii au arătat că atât femeile cât și bărbații sunt mai predispuși să înșele din cauza factorilor biologici care se referă la nivelul hormonal și factorii culturali. 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă