13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDezlegare la sex de sărbători. Vezi care sunt beneficiile

Dezlegare la sex de sărbători. Vezi care sunt beneficiile

Specialiştii dau dezlegare la sex de sărbători. O cercetare internaţională a demonstrat că persoanele cu o viaţă sexuală activă sunt mai sănătoase şi au o familie fericită.

O viaţă sexuală împlinită influenţează decisiv modul în care bărbaţii percep valori importante precum:relaţiile, familia şi sănătatea. Bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei şi s-au declarat complet satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală sunt mai sănătoşi şi au o viaţă mai fericită faţă de cei nemulţumiţi de experienţele lor sexuale. Bărbaţii au recunoscut că sexul are un impact pozitiv asupra calităţii vieţii şi a stării lor de sănătate făcându-i să se simtă iubiţi şi apreciaţi. Acestea sunt concluziile cheie ale studiului SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) desfăşurat în 9 ţări din Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia.

Cercetarea SHOW a dezvăluit o asociere clară între satisfacţia legată de viaţa sexuală şi perspectiva generală asupra vieţii: 40% dintre bărbaţii care sunt „foarte sau complet satisfăcuţi” cu viaţa lor sexuală declară că au, de asemenea, un sentiment general de bine, în timp ce doar 12% dintre bărbaţii care sunt parţial satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală au declarat acelaşi lucru.

O treime dintre bărbaţi au probleme cu erecţia

Deşi sexul are un rol important pentru atingerea unei stări de bine, doar 42% dintre bărbaţi şi 36% dintre femei sunt pe deplin mulţumiţi de viaţa lor sexuală. 28% dintre femei şi 36% bărbaţi au declarat că în ultimele 4 săptămâni nu au avut parte de un număr satisfăcător de raporturi sexuale.

Din păcate, o treime dintre bărbaţi au probleme cu erecţia şi de aceea nu pot avea o viaţă sexuală împlinită, arată studiul SHOW. Lipsa unei fermităţi optime a erecţiei şi a unei vieţi sexuale satisfăcătoare poate avea consecinţe serioase atât asupra încrederii în sine şi în propria sexualitate a bărbaţilor, cât şi asupra relaţiilor, a vieţii de familie şi a sănătăţii lor fizice şi psihice.

Doar un sfert dintre bărbaţii cu erecţii nesatisfăcătoare afirmă că sexul îi face să se simtă iubiţi şi apreciaţi. Fără a fi surprinzător, 54% dintre bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei au declarat că sexul este benefic pentu starea lor de sănătate, în timp ce doar 40% dintre bărbaţii care au raportat erecţii sub optime împărtăşesc aceeaşi convingere.

Bărbaţii fără probleme cu erecţia şi satisfăcuţi de viaţa sexuală sunt semnificativ mai satisfăcuţi de viaţa de familie comparativ cu ceilalţi (62% vs. 26%).

„Este crucial să încurajăm bărbaţii cu probleme de erecţie sau experienţe sexuale sub optime să caute sprijin la profesioniştii din domeniul medical pentru a identifica alternative de ameliorare a condiţiei lor medicale. Astfel, bărbaţii vor avea şansa de a contribui proactiv la îmbunătătirea perspectivei generale asupra vieţii şi a stării lor de sănătate. Auto-diagnosticarea şi auto-medicarea în cazul disfuncţiei erectile poate fi foarte periculoasă deoarece nu există doar riscul unei medicaţii greşite sau contrafăcute, este necesar ca un medic să excludă posiblitatea ca incapacitatea de a obţine o fermitate optimă a erecţiei să fie cauzată de o condiţie medicală de fond precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare”, explică John Dean, medic sexolog.

Medicamentele contrafăcute, o ameninţare pentru sănătatea bărbaţilor

Există o tendinţă în creştere de a achiziţiona medicamente online. În mod special, medicamentele destinate unor afecţiuni care produc stânjeneală sau sunt considerate tabu, precum disfuncţia erectilă, sunt cel mai probabil achiziţionate prin intermediul Internetului. De asemenea, disponibilitatea fără reţetă a produselor care se eliberează pe bază de reţetă stimulează atractivitatea pentru achiziţiile on-line. Totuşi, majoritatea medicamentelor achiziţionate prin intermediul Internetului, de pe site-uri ilegale, care nu menţionează adresa fizică de identificare, s-au dovedit a fi contrafăcute.

Doctorul John Dean, medic sexolog din Marea Britanie, subliniază importanţa percepţiei pericolului iminent al achiziţionării de medicamente din surse necunoscute: “În fiecare an, milioane de pacienţi sunt expuşi la medicamente contrafăcute, ceea ce constituie un risc major la adresa sănătăţii publice. Ele sunt din ce în ce mai prezente în toate părţile lumii. Bărbaţi cu disfuncţie erectilă ar trebui sfătuiţi să fie vigilenţi asupra riscului de a intra în posesia unor medicamente contrafăcute şi substandard, in cazul achiziţiilor prin intermediuI Internetului. Medicamentele contrafăcute care conţin doze incorecte ale ingredientului activ declarat, sau conţin ingrediente active sau inactive nedeclarate, au potenţialul de a declanşa probleme grave de sănătate. Chiar dacă unele medicamente contrafăcute nu conţin ingrediente active sau toxice pentru organism, ele nu vor trata condiţia medicală. Astfel, bărbaţii îşi pot pierde încrederea în existenţa unui remediu real pentru disfuncţia lor erectilă. Aceast lucru îi poate descuraja în demersul lor de a căuta în viitor sprijin profesional pentru disfuncţia erectilă şi pentru a-şi ameliora viaţa şi sănătatea”, explică Dean.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă