10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bebelușul mamei consumatoare de canabis, preluat de procurorii DIICOT

UPDATE. Bebelușul mamei consumatoare de canabis, preluat de procurorii DIICOT

UPDATE 16.34: Bebelușul de două luni a fost preluat de procurori de la mama sa, consumatoare de canabis, și dus la spital, pentru teste, informează Mediafax, citând surse judiciare.

Substanţele interzise ajung inclusiv în laptele matern, astfel că era total nerecomandată alăptarea bebeluşului de către mamă, au precizat sursele citate.

Oficialii DGASPC Satu Mare au demarat o verificare în acest caz.

—-

Procurorii DIICOT au cerut, joi, decăderea din drepturi a unei mame care consumă canabis, pentru că își alăptează copilul. Ei au descoperit-o cu ocazia unor percheziții la Satu Mare, când au găsit o plantație de canabis pe acoperișul unui bloc, informează Mediafax.

Anchetatorii au efectuat, joi, patru percheziții la suspecți care cultivau droguri de risc și care aprovizionau consumatorii din oraș.

Procurorii au descoperit o plantație de canabis pe acoperişul unui bloc şi o femeie care îşi alăpta nou-născutul, deşi ea era consumatoare de canabis.

Astfel, pe acoperişul blocului erau patru plante mature, care aveau, în total, aproximativ 3,5 kilograme de masă verde, iar în casa unuia dintre suspecţi s-au găsit 60 de grame de canabis uscat, porţionat şi pregătit pentru vânzare. De asemenea, anchetatorii au găsit ustensile necesare întreţinerii plantaţiei.

Referitor la consumatoarea de droguri care îşi alăpta copilul, anchetatorii au date că acesta era mai tot timpul adormit, prezenta stări de moleşeală, nu plângea şi nu se comporta firesc raportat la vârsta sa.

În acest context, procurorii DIICOT au anunţat Protecţia Copilului, pentru a lua măsurile legale ce se impun în acest caz, în speţă decăderea mamei din drepturile părinteşti, cu asigurarea protecţiei minorului.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă