14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGalați: Anchetă la un centru de plasament, unde un băiat a fost...

Galați: Anchetă la un centru de plasament, unde un băiat a fost agresat de colegi

Un centru de plasament din Galați este cercetat de Direcția pentru Protecția Copilului, după ce un băiat de 14 ani a reclamat că a fost bătut de trei colegi, pentru că le datora bani, relatează Mediafax.

"Copilul s-a confesat ieri (n.r – joi) dirigintei şi psihologului şcolii că ar fi fost agresat de trei dintre colegii de la centrul de plasament şi am demarat o anchetă. Cei trei au fost identificaţi, fiind vorba despre doi băieţi de aproximativ aceeaşi vârstă cu el şi de unul de aproximativ 17 ani. Copilul care susţine că ar fi fost bătut ne-a relatat că a fost agresat de aceştia din cauză că a cumpărat nişte haine de la ei, dar nu le-a dat banii pe ele. În urma celor semnalate, am deschis o anchetă la centrul de plasament pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat. Ancheta vizează şi personalul de la centrul de plasament", a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați, Ciprian Groza.

El a precizat că, între timp, copilul a fost mutat într-un alt centru de plasament din municipiul Galaţi, unde s-au luat toate măsurile pentru astfel de cazuri, inclusiv acordarea de consiliere psihologică.

Băiatul a intrat în plasament în urmă cu doi ani, după ce mama sa, care mai are şapte copii, a renunţat să mai aibă grijă de el şi, potrivit reprezentanţilor DGASPC Galaţi, din verificările efectuate până acum acesta nu s-a mai plâns vreodată că ar fi fost supus unor rele tratamente la centrul "Radu Negru".

Conducerea Direcţiei Generale pentru Asietnţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a sesizat, vineri, şi Poliţia în acest caz.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă