8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial300.000 de familii vor primi ajutoare sociale

300.000 de familii vor primi ajutoare sociale

Aproximativ 300.000 de familii din România vor beneficia în continuare de ajutor social și de alocație de susținere, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Astfel, Executiv a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care unele măsuri de protecție socială se vor menține și după 1 iulie 2015. 

Potrivit noilor reglementări, venitul net lunar în funcție de care se acordă alocația pentru susținerea familiei și ajutorul social va fi stabilit având în vedere un cuantum al alocației de stat pentru copiii în vârstă de peste 2 ani de 42 de lei, respectiv de 84 de lei pentru copiii cu dizabilități în vârstă de peste trei ani.

Citește și: Alocaţia copiilor creşte la 84 de lei. Proiectul PNL, adoptat de deputaţi

Guvernul a precizat că prin OUG de marți se permite acordarea, în continuare și în același cuantum, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului social acelor familii care, începând cu luna iulie 2015, nu ar mai fi fost considerate eligibile să primească aceste drepturi după majorarea alocației de stat pentru copii.

Trebuie menționat faptul că la stabilirea veniturilor care se iau în calcul pentru acordarea drepturilor de ajutor social, precum și a drepturilor de alocație pentru susținerea familiei, se are în vedere și alocația de stat pentru copii.

Citește și: Alina Gorghiu și Victor Ponta se contrazic pe alocația pentru copii

De asemenea, Executivul precizează că o urmare a majorării alocației pentru copil, aproximativ 300.000 de familii ar fi fost afectate fie prin scăderea cuantumului beneficiilor sociale, fie prin ieșirea din plată a acestora. În cazul persoanelor care ar fi ieșit din plată atât acestea, cât și familiile lor nu ar mai fi putut beneficia de asigurare de sănătate.

Pe de altă parte, s-a avut în vedere faptul că alocația de stat pentru copii este un drept al copilului, prin urmare, nu trebuie să influențeze acordarea altor drepturi de asistență socială. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă