20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialINOVAȚIE pentru copiii AUTIȘTI. Haine cu dispozitive de urmărire

INOVAȚIE pentru copiii AUTIȘTI. Haine cu dispozitive de urmărire

Foarte mulți copii cu autism au tendința de a fugi de acasă sau de la gradiniță. O companie americană a lansat o linie de îmbrăcăminte realizată special pentru acești copii și dotată cu GPS, pentru a le fi mai ușor părinților să îi găsească, informează Huffingtonpost.

Citește și: Cum îl poți ajuta pe copilul tău să aibă încredere în el

Un studiu din SUA a arătat că aproape jumătate din numărul părinților cu copii autiști au spus că micuții lor au încercat să fugă cel puțin o dată, după vârsta de patru ani. Pentru a oferi o soluție la această problemă, Lauren Thierry, mama unui copil autist, a înființat anul trecut compania „Independence Day Clothing”, care realizează haine cu GPS pentru copiii cu nevoi speciale.

„Vorbim despre mai mult de patru milioane de oameni cu autism. Am fost șocată să aflu că nu s-a mai gândit nimeni să facă asta până acum”, a spus Lauren Thierry.

Dispozitivele GPS sunt ascunse în interiorul unor buzunare cusute, astfel încât să nu le provoace disconfort copiilor. Acestea măsoară cinci centimetri și cântăresc mai puțin de 30 de grame. Cu toate acestea, compania va încerca să folosească dispozitive mai mici și mai ușoare în viitor.

În plus, bluzele și pantalonii arată la fel pe ambele fețe, pentru ca micuții autiști să se poată îmbrăca singuri fără să greșească.

Citește și: Cum să gestionezi custodia copiilor după divorț

Hainele se pot cumpăra online de pe site-ul companiei și au prețuri cuprinse între 37.5 și 59.5 de dolari. Dispozitivul GPS este gratuit, însă activarea lui costă 69.95 de dolari și funcționarea lui costă 14.95 de dolari lunar.

În România, în anul 2012, erau înregistrate peste 7.000 de persoane autiste. Însă, numărul real al acestora este mult mai mare. Specialiștii au estimat existența a cel puțin 15.000 de persoane cu autism în țară.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă