10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialLucrurile pe care ar trebui să le spunem ginecologului nostru

Lucrurile pe care ar trebui să le spunem ginecologului nostru

Vizitele la ginecolog nu sunt cele mai plăcute şi nici cele mai confortabile. Însă, este necesar să mergem măcar o dată pe an la un control ginecologic să ne asigurăm că totul este în regulă. De asemenea, discuţiile cu medicul sunt foarte importante şi el trebuie să ştie câteva lucruri despre viaţa ta intimă, fie că îţi place sau nu.

1. Câţi parteneri sexuali ai avut

Ginecologul nu este acolo să te judece, este acolo să te consulte şi să te ajute în eventualele probleme pe care le ai. Tocmai din acest motiv, încearcă să fii deschisă şi să îl ajuţi să îţi facă o anamneză corectă a vieţii tale intime.

2. Dacă ai făcut sex neprotejat, chiar şi o singură dată

Chiar dacă ţi pare un detaliu nesemnificativ, trebuie să îţi anunţi ginecologul. Majoritatea bolilor cu transmitere sexuală sunt asimptomatice. Chiar dacă ţie ţi-a venit ciclul menstrual sau nu ai avut niciun simptom, este bine să îi spui ginecologului pentru a-ţi face câteva teste. Mai bine te asiguri, decât să îţi pară rău mai încolo.

3. Dacă ai sângerări după actul sexual

Dacă se întâmplă o singură dată, poate nu este cazul să fugi la doctor. Dar dacă se întâmplă în repetate rânduri, ar trebui să vorbeşti cu ginecologul. Sângerările pot fi semnul unor infecţii şi este bine să le tratezi din timp.

4. Dacă ai dureri în timpul sexului

Atunci când mergi la ginecolog, trebuie să laşi ruşinea la uşă şi să vorbeşti deschis despre problemele tale. Durerile pot apărea din numeroase cauze şi este o problemă cu care se pot confrunta atât femeile tinere cât şi cele mai în vârstă. Aşadar, spune-i medicului fără ruşine ceea ce se întâmplă.

5. Dacă iei anumite medicamente sau suplimente

Acest aspect este important din foarte multe puncte de vedere. Dacă încerci să rămâi gravidă, sau trebuie să fii operată este important ca ginecologul tău să ştie ce medicamente iei. Chiar dacă iei suplimente naturiste, chiar şi acelea pot avea efecte adverse de care trebuie să ştie medicul tău.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă