25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMamele ar putea primi gratuit haine și produse pentru bebeluși

Mamele ar putea primi gratuit haine și produse pentru bebeluși

Mamele care se prezintă la consultaţiile prenatale ar putea primi gratuit, la ieşirea din spital, haine şi produse de îngrijire pentru fiecare nou-născut, informează Mediafax.

Această facilitate este menționată într-o iniţiativă legislativă depusă la Senat de 32 de parlamentari.

“Legea are ca scop stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită, pentru fiecare nou-născut, a unui sprijin material care constă în produse de îmbrăcăminte şi îngrijire la nivelul indicatorului social de referinţă. Sprijinul material se acordă o singură dată, la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere, doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale”, potrivit proiectului depus de 32 de parlamentari la Senat.

În România, doar o gravidă din trei se prezintă la consultaţiile prenatale în perioada sarcinii, deşi medicii le recomandă viitoarelor mame să meargă la cel puţin opt controale ginecologice, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Iniţiatorii proiectului mai spun că România înregistrează valori record ale mortalităţii materne şi infantile. Astfel, o femeie din 2.600 moare în timpul sarcinii, aceleaşi valori fiind raportate în Iran, faţă de media europeană de doar un deces la 8.900 de sarcini. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă