4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă lege: părinţii nu vor mai afla sexul copiilor înainte de...

O nouă lege: părinţii nu vor mai afla sexul copiilor înainte de naştere

Părinţii ar putea să nu mai afle sexul copiilor înainte de naştere dacă un proiect de lege va fi votat.

Conform unei rezoluţii a Comitetului pentru Egalitatea Şanselor, doctorii nu vor mai avea voie să comunice părinţilor sexul copiilor.

Propunerea este o reacţie vizavi de practica avorturilor selective, care afectează fetuşii de sex feminin şi care sunt din ce în ce mai numeroase în unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului Europei. Dacă va fi votată, legea se va aplica în toate cele 47 de state membre.

O membră a unei asociaţii parentale din Marea Britanie, Justine Roberts, a declarat că părinţii vor să cunoască sexul copiilor din motive practice, cum ar fi cumpărarea unor haine, a unor accesorii sau decorarea camerei copilului.

„Înţeleg că există anumite probleme în unele părţi ale lumii, însă mi se pare ridicol să aplici o asemenea lege într-o ţară care nu s-a confruntat niciodată cu aşa ceva”, a declarat ea. „Cred că femeile însărcinate vor fi destul de furioase şi dezamagite când li se va spune că nu li se poate comunica sexul copilului”.

Vicepreşedintele comitetului de etică al Colegiului Regal al Obstreticienilor şi Ginecologilor din Marea Britanie, Dr. Gillian Lockwood, a declarat că directiva nu ar aduce nici un beneficiu. Ea a explicat că părinţii află care este sexul copilului după 20 de săptămâni, stadiu în care avortul nu este permis decât din raţiuni medicale.

Consiliul Europei nu are puterea de a impune recomandările guvernelor statelor membre, însă acestea sunt de obicei adoptate ca urmare a tratatelor şi convenţiilor existente. Rezoluţia comitetului va ajunge luna viitoare în faţa adunării generale parlamentare.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă