6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 3.200 de copii au dispărut în ultimul an

Peste 3.200 de copii au dispărut în ultimul an

Peste 3.200 de copii au fost dați dispăruți în ultimul an, iar, de la începutul lui 2014, 1.025 de copii au fost dați în urmărire pentru a fi găsiți, arată Inspectoratul General de Poliție, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor Dispăruți.

Astfel, vineri, organizația Salvați Copiii a demarat campanii de informare și workshop-uri în Timişoara, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Dolj, Braşov, Neamţ, Vaslui, Hunedoara și Caraş Severin, prin care oamenilor li s-a atras atenția asupra riscurilor la care sunt supuși copiii când pleacă de acasă și li s-a spus cum pot fi prevenite aceste cazuri.

Datele IGPR arată că, în perioada mai 2013 – mai 2014, au fost raportate 3.257 de dispariții de copii, iar, în peste 90% din cazuri, este vorba de plecări voluntare. De la începutul acestui an a fost solicitată urmărirea la nivel naţional a 1.205 copii, dintre care 61 au vârste sub 10 ani.

Potrivit reprezentanților IGPR, 74 dintre copiii căutați nu se află la prima dispariţie; unii dintre ei au la activ mai multe plecări voluntare.

Principalele motive care îi determină pe copii să își părăsească familia sunt nesupravegherea de către părinţi, lăsarea lor în grija bunicilor sau a altor rude, odată cu plecarea aparținătorilor legali la muncă în străinătate, lipsa comunicării cu părinţii, lipsa de educație, abandonul școlar și influenţa anturajului negativ, arată ”Salvați Copiii”.

Dacă aveți orice informație privind un copil dispărut, sunați la 112 sau la 116.000.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă