12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPetroşani: Femeie anchetată, după ce bebelușul pe care l-a născut acasă a...

Petroşani: Femeie anchetată, după ce bebelușul pe care l-a născut acasă a murit

Polițiștii din Hunedoara investighează o femeie care a născut acasă, înaintea de sosirea ambulanței, iar copilul a murit, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, apelul la 112 în cazul femeii care urma să nască a fost făcut la ora 4.41, iar ambulanţa a ajuns pe strada Venus, situată în partea de sud a Petroşaniului, la ora 4.48.

"Pacienta era conştientă, cooperantă, cu un travaliu în curs, iar fătul era aproape delivrat complet la momentul în care a ajuns echipajul cu asistent. Asistentul a extras fătul, i-a tăiat cordonul ombilical şi a început manevrele de resuscitare, solicitând şi ajutorul unui echipaj cu medic. Nou-născutul nu avea semne vitale şi era cianotic", a declarat, joi, pentru Mediafax, Valeria Filimon, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Potrivit sursei citate, la locuința pacientei s-a deplasat şi un echipaj cu medic care a preluat bebeluşul şi l-a transportat la spital cu manevrele de resuscitare în curs, dar nou-născutul nu a mai putut fi salvat.

Medicii legişti hunedoreni spun că rezultatele necropsiei se vor afla după câteva săptămâni.

"Din câte ştiu eu, necropsia a fost realizată deja, dar probele patologice vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală Timişoara pentru analiză, pentru că decesul intrauterin poate avea cauze multiple", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Dan Mărculescu, directorul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, primele verificări nu indică suspiciuni de comitere a unei fapte penale.

Mama a fost transportată la spital de către echipajul cu asistent medical, aceasta fiind stabilă hemodinamic, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani au spus că femeia va rămâne sub observaţie medicală câteva zile.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă