10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProiect de lege. Tinerii ar putea beneficia de o primă de căsătorie...

Proiect de lege. Tinerii ar putea beneficia de o primă de căsătorie de 15.000 de lei. Aceeași sumă se va primi la nașterea celui de-al treilea copil

Tinerii până în 35 de ani vor primi suma de 15.000 de lei în momentul în care se căsătoresc, menționează un proiect de lege înaintat de deputatul Iacob Puşcaş, informează Mediafax.

O sumă de bani identică, 15.000 de lei, ar urma să fie primită în momentul în care se naște cel de-al treilea copil.

Conform textului proiectului, familiile biparentale vor primi "prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii" de 15. 000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Totodată, proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o "primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie" de 15.000 de lei. Totuși, dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie, tinerii vor fi obligați să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ. De asemenea, tinerii căsătoriţi vor fi scutiţi de impozitul pe venituri din salarii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă