19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialProtest, joi, față de evacuarea forțată a 140 de persoane dintr-o casă...

Protest, joi, față de evacuarea forțată a 140 de persoane dintr-o casă retrocedată

Aproximativ 200 de persoane vor protesta, joi, de la ora 16.00, în fața Administrației Fondului Imobiliar, pentru dreptul la locuire al persoanelor din București. Protestul are loc după ce, în urmă cu șase săptămâni, aproximativ 140 de persoane au fost evacuate, dintr-o clădire retrocedată de pe strada Vulturilor.

”Ca urmare a interpelărilor de până acum din partea Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL), cât și a organizațiilor aliate, oficialii Primăriei Sectorului 3 și-au manifestat interesul pentru construirea de locuințe sociale, însă acuză lipsa terenurilor, a fondurilor și a dreptului la patrimoniu propriu. Primăria Sectorului 5 avut o poziție similară în problema locuințelor sociale pentru evacuații din Rahova-Uranus / Sabinelor. În același timp, conducerea Primăriei Capitalei indică lipsa interesului Primăriilor locale pentru construirea de locuințe”, conform comunicatului Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL).

În acest context, organizația cere creșterea bugetelor pentru Fondul Locativ de Stat, pentru cumpărarea unor locuințe sociale pentru evacuați sau închirierea unor case.

FDCL mai cere ca, în momentul în care o persoană este evacuată dintr-o clădire retrocedată, autoritățile locale să îi pună la dispoziție imediat o locuință socială.

”Deși din 2014 nu se mai deschid dosare noi pe legea 10, evacuarea proprietăților retrocedate se va desfășura pentru toate procesele pe rol, estimate la ordinul sutelor. Bucureștiul va vedea un nou val de evacuări în urma căruia mii de persoane vor rămâne fără soluții locative. Conform legii, autoritățile locale și municipale sunt direct responsabile de foștii lor chiriași (la ICRAL). Cerem ca orice evacuare pe legea retrocedării să se desfășoare pe principiul CHEIE-la-CHEIE, cu alternativa unei locuințe echivalente și disponibile imediat!”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă