5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialSTUDIU. Copiii pierd şapte minute de somn pentru fiecare oră petrecută în...

STUDIU. Copiii pierd şapte minute de somn pentru fiecare oră petrecută în faţa televizorului

Copiii dorm în medie cu şapte minute mai puţin pentru fiecare oră de privit la televizor, cei mai expuşi la acest fenomen fiind băieţii, au constatat cercetătorii americani.

Cercetătorii de la spitalul de pediatrie MassGeneral Hospital for Children şi de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard au studiat peste 1.800 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 8 ani, descoperind că acei copii care aveau televizor în dormitor dormeau mai puţin decât ceilalţi, informează dailymail.co.uk.

Participanţii la studiu – atât copiii, cât şi mamele acestora – au fost integraţi în Project Viva, o cercetare pe termen lung a efectelor asupra sănătăţii cauzate de o serie de factori, în timpul sarcinii şi după naştere.

Studiul a analizat informaţiile raportate de mame ai căror copii aveau 6 luni în momentul începerii studiului, o dată pe an, până când aceştia au împlinit vârsta de 7 ani.

Informaţiile cuprindeau detalii despre timpul petrecut de copii într-o cameră în care televizorul era pornit şi despre timpul petrecut de copiii mai mari în faţa televizorului. De asemenea, studiul prezenta informaţii despre copiii cu vârsta mai ales între 4 şi 7 ani, care dormeau într-o cameră cu televizor, şi despre orele de somn zilnice ale acestora. Studiul oamenilor de ştiinţă ame­ricani este primul care a cercetat efectele prezenţei televizorului în dormitorul copiilor pentru o perioadă lungă de timp.

Autorii studiului au observat că rezultatele acestuia sprijină alte studii anterioare, care au descoperit că atât privitul la televizor, cât şi prezenţa acestuia în dormitorul copiilor reduc timpul de somn total.

Cercetătorii americani au afirmat că reducerea timpului de somn total are efecte negative asupra stării de sănătate fizice şi mentale a copiilor.  

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă