15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStudiu: Lesbienele au o viață sexuală mai împlinită decât femeile hetero

Studiu: Lesbienele au o viață sexuală mai împlinită decât femeile hetero

Bărbații au mai multe șanse să aibă un orgasm în timpul partidelor de sex, însă femeile se bucură de o mai mare varietate de senzații, arată un studiu al cercetătorilor americani, citat de Mediafax.

Astfel, 85% dintre bărbaţi ajung la orgasm în cadrul unei relații stabile, față de 63% dintre femei. De asemenea, lesbienele ajung la orgasm mai des decât femeile heterosexuale, mai arată cercetarea, conform Daily Mail.

Studiul, efectuat de cercetători de la Indiana University şi publicat în Journal of Sexual Medicine, a descoperit că barbaţii ajung la orgasm, în medie, în 85% dintre cazuri, atunci cand fac sex cu un partener cunoscut sau o parteneră cunoscută. În cazul femeilor, acest lucru se întâmpla în doar 63 la sută dintre cazuri.

"În ciuda progreselor recente în înţelegerea variaţiilor privind orgasmul, se ştiu foarte puţine lucruri despre raportul dintre orientarea sexuală şi ocurenţa orgasmului la bărbaţi şi femei", spun cercetătorii.

Probabilitatea de a avea orgasm în cazul lesbienelor este de 75%, procentul fiind de 62% pentru bisexuale şi 58% pentru femeile heterosexuale. În cazul bărbaţilor, orientarea sexuală nu a influenţat probabilitatea de a avea un orgasm.

Specialiştii susţin că unul dintre motivele pentru care lesbienele ajung mai des la orgasm este acela că partidele de sex durează mai mult în cazul lor, potrivit unor studii anterioare referitoare la durata partidelor amoroase. Un alt motiv ar fi acela că femeile se simt mult mai confortabil şi în control când este vorba despre corpul feminin.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii americani asupra a peste 6.000 de persoane (bărbaţi şi femei) neimplicate într-o relaţie de lungă durată, cu vârsta între 21 şi 65 de ani, luând în calcul şi orientarea sexuală a participanţilor.

Voluntarii au primit un chestionar în care li se cerea să completeze sexul, orientarea sexuală asumată şi cât de des ajung la orgasm când fac sex cu un partener familiar. Cercetătorii au ţinut cont doar de datele oferite de voluntarii care fuseseră activi din punct de vedere sexual în ultimele 12 luni.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă