18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: O tânără de 29 de ani, bolnavă de cancer în fază...

SUA: O tânără de 29 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală, s-a sinucis. Gestul ei redeschide dezbaterile privind eutanasia

O tânără de 29 de ani, care avea cancer în fază terminală, s-a sinucis, luni, după ce a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că vrea să-și pună capăt zilelor, relatează AFP, conform Mediafax. Gestul ei a provocat o dezbatere puternică asupra eutanasiei în Statele Unite.

Brittany Maynard, care suferea de o formă foarte agresivă de cancer la creier, şi-a anunţat intenţia într-o înregistrare video postată pe site-ul thebrittanyfund.org care a făcut înconjurul lumii. Înregistrarea a fost accesată, până luni, de 9,5 milioane de ori pe YouTube.

"(Le spun) la revedere tuturor prietenilor mei dragi şi familiei mele, pe care o iubesc. Astăzi este ziua pe care am ales-o să mor cu demnitate, având în vedere boala mea în fază terminală, acest teribil cancer de creier care mi-a luat multe", a scris ea, într-un mesaj redifuzat masiv pe reţele de socializare.

Sean Crowley, un purtător de cuvânt al Asociaţiei Compassion and Choices, care militează pentru dreptul la eutanasie, a declarat că tânăra a decedat la domiciliu.

"Brittany a murit, dar dragostea ei faţă de viaţă şi natură, pasiunea şi spiritul ei supravieţuiesc", a adăugat Barbara Lee Coombs, preşedinta organizaţiei care a susţinut-o pe Maynard.

La începutul anului, tânăra, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea de trăit doar şase luni şi că agonia sa va fi foarte dureroasă.

Ea s-a mutat din California în Oregon, "unul dintre cele cinci state americane care a legalizat dreptul de a muri în demnitate", alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico, potrivit paginii tinerei.

Astfel, un medic i-a prescris în mod legal medicamentele de care avea nevoie pentru a-şi pune capăt zilelor aşa cum voia, în camera ei, înconjurată de apropiaţi.

Povestea ei a făcut înconjurul lumii. Săptămâna trecută Brittany Maynard a apărut pe coperta revistei americane People.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă