21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTemerile bărbaţilor în legătură cu căsătoria

Temerile bărbaţilor în legătură cu căsătoria

Se spune că bărbaţilor le e frică de căsătorie, dar care sunt motivele pentru care aceştia se tem? Poate că nu a fost chiar simplu nici să meargă spre altar. Iată 10 temeri ale bărbaţilor care apar la ani după ce au zis "Da!":

1. Cea mai mare frică a bărbaţilor este ca odată cu viaţa de bărbat căsătorit va face sex din ce în ce mai rar. Experţii spun că o viaţă de cuplu sănătoasă şi un mariaj bun are nevoie de sex şi că, chiar dacă sună neromantic, dacă duceţi o viaţă stresantă şi aveţi cariere sau copii care nu vă lasă timp doar pentru voi ar trebui să vă programaţi din când în când timp pentru asta.

2. Bărbaţii sunt foarte îngrijoraţi de faptul că nu îşi fac treaba într-o relaţie şi că în cele din urmă partenera de viaţă ii va părăsi. Marcia Naomi Berger, terapist de familie şi cuplu, spune că dacă vă luaţi puţin timp din când în când să vorbiţi despre relaţia voastră şi despre probleme, toate se vor rezolva.

3. Vâzând alte cupluri trecând prin perioade grele – boală, moarte în familie, probleme financiare, infidelitate – îi face să se gândească cum ar reacţiona ei sau partenera la o situaţie similară. Acest joc de imaginaţie poate cauza panică aşa că bărbatul ar trebui liniştit că sunteţi împreună şi că puteţi trece peste toate greutăţile.

4. Pierderea atracţiei în cuplu este o altă frică a bărbaţilor. Aceasta poate fi înlăturată prin complimente dese şi câte o întâlnire specială din când în când.

5. Bărbaţii îşi fac griji despre faptul că nu vă veţi mai face să râdeţi. Râsul este foarte important într-o relaţie, dar uneori stresul din viaţa de zi cu zi ne împiedică să mai găsim motive de râs. Poezii amuzante sau bancuri lăsate pe frigider sau să vă imaginaţi ce accent ar avea pisica familiei sau chiar mersul la spectacole de stand up ar putea ajuta la păstrarea amuzamentului.

6. Sunt speriaţi de faptul că poate nu ei sunt sufletul tău pereche. Social Media şi sute de teste pe internet pun destul de multă presiune pe ideea de suflet pereche. Dar până la urmă ce contează dacă sunteţi sau nu suflete pereche? Nu soarta v-a făcut relaţia pe care o aveţi acum, ci experienţa şi munca. Important este că sunteţi împreună şi că luptaţi pentru asta.

7. Deşi pare uşor pueril, unor bărbaţi le e frică de faptul că poate iubeşti mai mult pe copii decât pe el. Acest lucru e declanşat deseori de faptul că părerile soţului nu sunt luate în considerare când vine vorba de copii, spun experţii. Trebuie să fiţi mereu de aceeaşi parte când vine vorba de copii.

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă