12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTerapie prin dans: vindecaţi monotonia din cuplu!

Terapie prin dans: vindecaţi monotonia din cuplu!

Încăpăţânarea şi dorinţa partenerilor de a-şi impune punctul de vedere pot fi îmblânzite cu ajutorul valsului şi al tangoului.

„Dansul îţi curăţă mintea, e o descărcare, te ajută să te rupi de lumea cotidiană, să uiţi de orice problemă şi, nu în ultimul rând, te învaţă să îţi cunoşti şi să îţi iubeşti trupul”, spune Dumitru Burtescu, un coregraf cu studii de psihologie din Bucureşti.
După ce a părăsit echipa „Surprize, surprize!”, Dumitru s-a hotărât să îşi pună pe picioare un studio, unde să facă terapie prin dans, o formă de terapie intens practicată în SUA. Acest tip de psihoterapie li se potriveşte celor care au „mici neînţelegeri” în cuplu şi vor să îşi revigoreze relaţia, partenerilor care au căzut în „butoiul melancoliei” sau, şi mai rău, în cel al monotoniei, femeilor care au născut şi vor să slăbească. „Combin dansul contemporan cu dansul egiptean, cu paşi din baletul clasic şi iese ceva distractiv, care ajută la detensionare, la regăsirea pasiunii şi inspiraţiei în cuplu, la exprimarea emoţiilor şi la o mai bună comunicare”, spune Dumitru.

Întâi stânjeniţi de mişcări, apoi flexibili

Terapia nu se adresează doar tinerilor, ci şi pensionarilor, care vor să îşi umple timpul în mod plăcut. „Un cuplu în care, să spunem, ea este supărată pe el fiindcă toată viaţa a fost un dansator prost şi la petreceri a stat mai mult pe scaun ar fi candidatul ideal pentru o astfel de terapie”, explică instructorul Dumitru Burtescu. Pentru vârstnici există şi reduceri.
De cum au intrat pe uşă, cursanţii sunt întâmpinaţi cu o melodie, pe care mai târziu o vor comenta. „Îi invit pe scaun pentru câteva minute în care să ne cunoaştem, iar ca să spargem gheaţa îi rog să îmi povestească ce le inspiră acea melodie, la ce se gândesc când o ascultă”, spune Dumitru.
După discuţia de încălzire, cursanţii sunt rugaţi să execute câteva mişcări în ritmul muzicii, aşa cum simt ei. „Fără să aibă o coregrafie impusă”, explică instructorul.
Şi aşa încep aventura şi jocul. „Dacă la început majoritatea cursanţilor sunt stânjeniţi de mişcările lor, cu timpul devin foarte deschişi, foarte flexibili, se distrează în timpul dansului şi pleacă acasă cu zâmbetul pe buze”, spune Dumitru, care consideră dansul un liant foarte important în cuplu, un panaceu pentru supărări şi o bună modalitate de a ajuta trupurile şi sufletele să comunice.
„Încerc să îi ajut să se cunoască foarte bine pe ei înşişi, să îşi iubească trupul şi mişcările lui. Cred că de aici pleacă totul: dacă te iubeşti pe tine şi corpul tău nu ai cum să nu îi iubeşti pe ceilalţi”, spune el.

Din dans ghiceşti cine e căpăţânosul acasă

Faţă de alte cursuri de dans, acestea nu pun foarte mult preţ pe tehnică. „Îi învăţ şi aspecte mai tehnice, le corectez ţinuta, dar miza este să îi ajut să comunice mai bine. Din dans se vede cine e căpăţânosul acasă şi cine îşi impune punctul de vedere. Mişcările sunt o foarte bună oglindă pentru personalitatea fiecăruia”, spune Dumitru.
Cei mai mulţi clienţi pe care îi are sunt fete. „Ele trag în general de partener să îl aducă la dans. Cu unii e dificil pentru că vin aici şi stau băţ. Sunt ca o bară pe care nu o poţi îndoi, dar până la sfârşit se deschid şi învaţă să se exprime şi prin mişcare, să fie mai tandri, mai atenţi”, spune el. Cu astfel de clienţi dificili Dumitru mărturiseşte că încearcă paşi mai uşor de executat, astfel încât să nu îi descurajeze.
Cursurile de terapie prin dans reîncep pe data de 26 septembrie, iar programul este între ora 10.30 şi 21.30.

La ce ajută terapia prin dans

Detensionează, reduce stresul.
Reactivează inspiraţia în cuplu.
Îmbunătăţeşte comunicarea.
Ajută la descărcarea emoţiilor negative .
Îmbunătăţeşte coordonarea şi improvizaţia.
Ajută la stăpânirea unor tehnici de respiraţie.
Lucrează toate grupele
de muşchi (prin dans se pot arde mai multe calorii decât prin înot, ciclism, jogging).
Corectează postura.
Creşte încrederea de sine.
Vă ajută să aveţi o bună imagine asupra propriului trup.

Recomandat:

Cuplurilor atinse de virusul monotoniei.
Cuplurilor care vor să se redescopere.
Cuplurilor sudate, dar în care a dispărut flacăra pasiunii.
Celor care suferă de tulburări alimentare ( îi ajută să îşi îmbunătăţească imaginea asupra corpului şi să mai uite de mâncare prin dans).

Costuri:

80 de lei – o şedinţă
640 de lei – 10 şedinţe
320 de lei – 5 şedinţe

*reduceri pentru pensionari

 

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă