16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Fetiță de trei ani, găsită plină de sânge, lângă Poliția Bârlad

Vaslui: Fetiță de trei ani, găsită plină de sânge, lângă Poliția Bârlad

O fetiță de trei ani a fost găsită, plină de sânge și cu leziuni la cap, în apropierea sediului Poliţiei Bârlad, alături de bunica maternă, aflată într-o stare avansată în stare de ebrietate, relatează Mediafax. Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui o anchetează acum pe femeie, care are copila în plasament familial.

Preluate de un echipaj de Poliţie, femeia şi nepoata sa, pe care o are în plasament familial, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bârlad, pentru ca fetiţa să beneficieze de îngrijiri medicale. Foarte agitată şi cu faţa plină de sânge, copila a fost diagnosticată de către medici cu "plagă contuză frontală”, ulterior fiind sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

"Până la clarificarea situaţiei, copilul trebuie securizat şi, în consecinţă, s-a solicitat în instanţă emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care copilul să fie scos pentru o perioadă scurtă de timp din familia lărgită, respectiv de la bunicii materni la care se află în plasament familial. Specialiştii noştri vor face o reevaluare a cazului pentru a stabili dacă fetiţa mai poate rămâne în familia lărgită. Oricum, bunicii minorei au refuzat să colaboreze până acum, ceea ce nu este exclus să ascundă ceva”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Din informaţiile obţinute de către reprezentanţii Protecţiei Copilului Vaslui, fetiţa a suferit acea leziune la cap după ce ar fi căzut cu bunica sa într-un autobuz din municipiul Bârlad.

Oficialii Poliţiei Judeţene Vaslui au spus că, deocamdată, nu se impune întocmirea unui dosar penal în acest caz.

"Din cercetările desfăşurate până acum, nu s-a constatat existenţa vreunei infracţiuni cu privire la fetiţa de trei ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Fetiţa de trei ani se află de mai multă vreme în plasament la bunicii materni, după ce mama a plecat la muncă în străinătate, fără a fi înregistrate până acum incidente în ceea ce o priveşte pe copilă.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă