11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVaslui: Un bătrân dintr-un centru pentru vârstnici a murit înecat cu mâncare....

Vaslui: Un bătrân dintr-un centru pentru vârstnici a murit înecat cu mâncare. DGASPC și Poliția anchetează cazul

Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială Vaslui au declanşat anchete paralele la un centru al direcţiei, după ce un bătrân de 72 de ani, care nu se putea deplasa, a murit înecat cu mâncare, relatează Mediafax.

Potrivit primelor cercetări desfăşurate de poliţiştii vasluieni, incidentul s-a petrecut în Centrul de îngrijiri şi asistenţă pentru persoane vârstnice Huşi, la scurt timp după ce personalul instituţiei i-a servit masa în cameră, în condiţiile în care bărbatul de 72 de ani era imobilizat la pat.

Angajaţii centrului l-au anunţat, într-o primă fază, pe medicul instituţiei, având în vedere că bătrânul avea stări de vomă. Ulterior, când starea de sănătate a asistatului s-a agravat, personalul de îngrijire a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă.

"Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital, unde ulterior a murit. În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului asfixia mecanică cu bol alimentar”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, în administrarea căruia se află centrul din Huşi, a declanşat propria anchetă internă în acest caz pentru a se stabili dacă există angajaţi ai centrului care ar putea fi traşi la răspundere pentru moartea bărbatului.

"Pentru a elimina orice suspiciune în acest caz, s-a declanşat o anchetă internă prin care dorim să vedem dacă s-a respectat întocmai protocolul în astfel de situaţii. Vor fi luate declaraţii de la toţi salariaţii responsabili şi, în funcţie de rezultatul anchetei, se vor stabili eventualele sancţiuni dacă vor exista persoane vinovate”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, bătrânul de 72 de ani era internat în centrul din Huşi de la începutul lunii octombrie, după ce a fost adus de la Spitalul Municipal Bârlad, unde fusese internat în urma unui accident vascular cerebral, acesta fiind şi motivul imobilizării bărbatului la pat.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă