11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVictimele violenței din familie vor obține gratuit certificat medico-legal

Victimele violenței din familie vor obține gratuit certificat medico-legal

Certificatele medico-legale pentru victimele violenței în familie din București vor fi decontate de municipalitate, din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Capitalei, informează Agerpres.

Decizia în acest sens a fost adoptată, luni, în ședința Consiliului General.

“Având în vedere faptul că victimele violenței în familie sunt obligate să părăsească domiciliul conjugal în grabă, întrucât viața, integritatea fizică, psihică ori libertatea le este pusă în pericol, acestea ajung în stradă, de cele mai multe ori fără a avea asupra lor documente sau bani. Ținând cont de acestea, DGASMP consideră oportună aprobarea unei hotărâri a CGMB prin care să se asigure decontarea costurilor aferente serviciilor privind examinarea victimelor și eliberarea certificatului medico-legal”, prevede anexa hotărârii.

Hotărârea vizează victimele violenței în familie care au domiciliul pe raza administrativ-teritorială a municipiului București, atât copii, cât și persoane adulte.

Contravaloarea certificatului poate fi achitată de către victimă, urmând ca aceasta să-și recupereze banii în baza cererii și a chitanței depuse în original la DGASMB. De asemenea, suma poate fi achitată și de către personalul Centrului de asistență pentru mamă și copil, în baza unei împuterniciri emise de reprezentantul legal al DGASMB, cu recuperarea sumei în baza referatului, a chitanței depuse în original și a formularului de decont.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă