7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCâți oameni cred cu adevărat în horoscop. Jumătate dintre tineri își aleg...

Câți oameni cred cu adevărat în horoscop. Jumătate dintre tineri își aleg partenerul după stele

Articolele despre horoscop și astrologie au devenit un fapt comun pentru ziarele tabloide, revistele pentru femei, siteuri de toate felurile, dar ele ajung și în unele dintre paginile publicațiilor serioase. Sfaturile din horoscop pretind, după unii fără o bază științifică, faptul că  ar exista o conexiune între evenimentele celeste și cele pământești, mișcarea astrelor interferând în activitatea umană.

Astrologia, așa cum o cunoaștem  cu cele 12 semne zodiacale, a apărut în Orientul Mijlociu și în Grecia între cel de-al cincilea și primul secol înainte de Hristos. A fost perpetuat și transmis spre lumea modernă prin lumea islamică, se arată într-o analiză apărută pe portalul theconversation.com.

Existența unei legături între astre și destinul omului este combătută de biserică – în special cea creștină – dar și de sceptici care denunță ideea că viața noastră ar putea fi ghidată de stele.

Și totuși, multă lume crede în horoscop chiar dacă – din propria lor experiență – au aflat că astrele se înșală, de multe ori, în ceea ce îi privește.

Largă răspândire terestră

Datele arată că 90% din oameni își cunosc semnul zodiacal sub care s-au născut. Jumătate dintre aceștia cred că au caracteristicile acestor zodii: taurii sunt încăpățânți, scorpionii sunt retrași, de exemplu.

Ultimul studiu a distribuit întrebări, între 1998 și 2012, tinerilor care au participat la diverse evenimente legate de astrologie. Anterior, un alt studiu realizat de Gallup în Marea Britanie, între 1975 și 1996, arăta că 25% dintre adulți cred în horoscop.

S-ar putea crede că toți cei prezenți la evenimente și conferințe care privesc astrologia ar crede în horoscop. Atunci când autorul studiului a pus întrebarea participanților la conferința Asociației Astrologice Brtianice, doar 27% au răspuns afirmativ. Cei care nu cred în horospcop au explicat că astrologia nu este o chestiune de a crede sau nu ceea ce ți se spune despre planete la televizor și în ziare.

Studiul citat de portalul mai sus amintit arată că, cei mai mulți studenți cu vârstele cuprinse între 18 și 21 de ani citesc horoscopul o dată pe lună, iar 51% cred în sfaturile lui. Un procent de 98% știu care este semnul lor zodiacal, 45% cred că le descrie corect personalitatea, 25% spun că le oferă o previziune exactă, iar 20% cred că astrele influențează viața pe pământ.

Un procent de 45% dintre studenții britanici se ghidează după semnul zodiacal al posibililor parteneri pentru a avea o relație mai bună.

Și totuși câți oameni cred în horoscop? Greu de spus… pot fi 22%, pot fi 75%. Această discrepanță de credință poate fi explicată de existența unei largi plaje de îndoială. Dacă horoscopul se suprapune peste faptele tale zilnice, procentul crește, dacă nu concordă, procentul poate scădea. 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă