17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAlege fusta potrivită în funcţie de forma corpului

Alege fusta potrivită în funcţie de forma corpului

Fusta va fi mereu un articol vestimentar nelipsit din garderoba noastră datorită feminităţii pe care o aduce într-o ţinută şi modului uşor de a o combina. Poţi obţine un look casual, elegant, chic sau sport cu o singură fustă. Este important să ne alegem fusta potrivită în funcţie de forma corpului pentru a ne pune în valoare atuurile.

Iată ce tip de fustă trebuie să îţi alegi dacă ai corpul în:

Formă de pară

Formă de pară corespunde de obicei persoanelor care au şoldurile late şi umerii înguşti. În cazul acesta îţi trebuie o fustă care să echilibreze linia dintre şolduri şi umeri şi să îţi scoată talia în evienţă. Fustele de tip cloş sau evazate te vor subţia şi vor oferi impresia taliei de viespe. Poţi opta şi pentru fuste care distrag atenţia de la şolduri. (De exemplu fusta cu model în faţă sau cu nasturi).

Formă de clepsidră

Dacă ai formă de clepsidră atunci te numeri printre norocoasele care pot purta orice fel de fustă. Talie subţire, proporţia egală dintre umeri şi şolduri îţi permit să porţi orice fel de model (mini, cloş, lungă, în formă de A, asimetrică, cu talie înaltă, fustă creion).

Formă dreptunghiulară

Forma dreptunghiulară presupune o talie nedefinită şi lăţime egală dintre umeri şi şolduri. Dacă ai o astfel de siluetă, ai nevoie să îţi accentuezi talia pentru un plus de feminitate. Poţi face asta cu ajutorul fustelor de tip sirenă, fustele cu talie înaltă şi fustele de tip clopot.

Formă de măr

Silueta de tip măr este specifică unui bust generos, umerilor laţi, abdomenului nedefinit şi picioarelor subţiri. În cazul acesta ar fi ideal să optezi pentru o fustă cu croiala în formă de A pentru a echilibra silueta sau o fustă maxi pentru a crea impresia unei talii bine definite.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă