15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFoto: Alege-ţi cerceii în funcţie de forma feţei

Foto: Alege-ţi cerceii în funcţie de forma feţei

La fel ca şi în cazul articolelor vestimentare, accesoriile trebuie să ne evidenţieze atuurile şi să ne pună în valoare. Când vine vorba despre cercei, este bine să ţinem cont de forma feţei noastre pentru a face alegerea potrivită.

 Forma feţei

Există 6 forme de bază ale feţei: Inimă, lungă, ovală, triunghiulară, pătrată şi rotundă. Fiecare tip de formă are un anumit model de cercei cu care se completează cel mai bine.

Formă de inimă

Dacă te identifici cu această formă, adică cu fruntea şi obrajii laţi şi bărbia îngustă, cerceii în formă de lacrimă sau cei triunghiulari îţi sunt cei potriviţi. Având în vedere că acest tip de cercei sunt mai laţi în zona inferioară, echilibrează bărbia cu fruntea şi obrajii. Poţi alege cercei în formă de lacrimă cu diferite modele, în funcţie de ceea ce îţi place. Evită cerceii mici.

Formă lungă

Faţa lungă are o bărbie mai proeminentă şi fruntea are cam aceeaşi dimensiune cu obrajii şi maxilarul. În materie de cercei evită-i pe cei lungi şi încearcă-i pe cei micuţi, în diferite forme sau culori.

Forma ovală

Dacă ai faţa ovală, te numeri printre norocoase. Acest tip de formă este simetric, bine proporţionat şi echilibrat. Asta înseamnă că poţi purta orice model de cercei. (rotunzi, în formă de lacrimă, lungi, tip buton, şerpuiţi).

Forma triunghiulară

Forma triunghiulară este caracterizată printr-o frunte îngustă şi linia maxilarului mai lată. În cazul tău, varianta ideală sunt cerceii care îţi estompeză din ascuţimea feţei, aşadar alege-i pe cei mari şi ovali sau mici şi circulari

Forma pătrată

Dacă te indentifici cu această fizionomie, înseamnă că ai maxilarul lat şi bărbia mai proeminentă. În cazul tău, sunt de preferat cerceii cu forme rotunde pentru a „îmblânzi” laturile colţuroase ale feţei. De asemenea, poţi opta pentru varianta lungă a cerceilor.

Forma rotundă

Forma feţei rotundă, vorbeşte de la sine. Această fizionomie presupune o bărbie rotundă, aceeaşi lungime cât şi lăţime a feţei. Pentru tine sunt recomandaţi cerceii alungiţi sau cele cu forme geometrice.

 

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă