15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBrandul Zara, acuzat de promovarea simbolurilor naziste

Brandul Zara, acuzat de promovarea simbolurilor naziste

Lanţul spaniol de magazine Zara a retras miercuri de la vânzare un tricou pentru copii pe care era brodată o stea galbenă care semăna cu steaua impusă evreilor de către nazişti, informează Mediafax.

Tricoul în stil marinăresc, cu dungi albastre şi albe, pe care era brodată o stea galbenă cu şase colţuri, a fost disponibil doar câteva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara.

"Designul original se inspiră din insignele de şerif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii şi au şase colţuri", a precizat un purtător de cuvânt al lanţului spaniol.

"Designul original nu are nimic de-a face cu conotaţiile care i-au fost asociate", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii trebuiau să o poarte în Germania şi în alte ţări ocupate de către nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi la ţinutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagărele de concentrare.

"Înţelegem faptul că există o anumită sensibilitate în legătură cu acest subiect şi, bineînţeles, ne cerem scuze în faţa clienţilor noştri", a adăugat aceeaşi sursă.

Brandul spaniol, care face parte din grupul Inditex, a fost deja aspru criticat în 2007 pentru comercializarea unei genţi pe care era brodată o svastică. Zara s-a apărat atunci spunând că nu a remarcat svastica de pe acea geantă, care era fabricată de unul dintre furnizorii săi.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă