11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCe trebuie să ştii înainte să îţi faci un tatuaj?

Ce trebuie să ştii înainte să îţi faci un tatuaj?

Un tatuaj este o decizie pe care o iei definitiv, pentru toată viaţa. Trebuie să fii foarte hotărât şi să ştii exact ce anume te reprezintă. În fond, este un desen pe care o să îl porţi mereu cu tine şi pe tine. Alegerea locului şi modelul ar trebui gândite foarte bine. De asemenea, trebuie să ştii că îndepărtarea unui tatuaj cu tehnica laserului doare mai tare decât un tatuaj în sine. Aşadar, gândeşte-te bine!

1. Nu căuta pe internet ce tatuaj să îţi faci

În primul rând, tatuajul trebuie să te reprezinte total. Dacă ştii sigur ce doreşti să îţi însemnezi pe piele, înseamnă că nu ai nevoie de căutări. De asemenea, tatuajul ar trebui să fie unic. Nu vrei să ai un desen pe care îl are toată lumea. În schimb, poţi folosi internetul pentru a căuta şi a afla cât mai multe despre un artist pe mâna căruia să te laşi.

2. Asigură-te că nu eşti alergic

Dacă eşti alergică la un anumit tip de ruj sau fard, s-ar putea să ai o anumită reacţie adversă şi la cerneala folosită pentru tatuaj deoarece substanţele care se regăsesc în anumite produse de machiaj, se pot regăsi şi în cerneală. Du-te la un test alergologic înainte pentru a nu te trezi cu surprize.

3. Tatuajul costă

Având în vedere că o să îl porţi cu tine o viaţă întreagă, nu te zgârci la bani. Fii pregătit să scoţi o sumă importantă pentru un tatuaj executat cum trebuie de către un artist respectat. Trebuie să iei în considerare că un tatuaj ieftin, nu va arăta niciodată ca unul de calitate.

4. Cele mai dureroase locuri sunt: coastele, picioarele şi fesele

Dacă te gândeai că este doar un singur loc pe corp care este cel mai dureros, te-ai înşelat. Pregăteşte-te pentru o sesiune de durere, dacă ţi-ai ales una dintre zonele acestea.

5. Vizitează salonul înainte de a-ţi face tatuajul

Este indicat să vizitezi salonul înainte de a-ţi face un tatuaj pentru a-ţi face o părere despre personal, portofoliu, igienă.

6. Ai anumite restricţii

Este nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca pielea ta să îşi revină. În acest timp, nu face baie, doar duş. Nu te duce la piscină, nu sta în soare. Toate aceste restricţii te vor ajuta să previi eventualele infecţii.

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

VIDEO. Accident pe podul Basarab din București. S-a răsturnat o mașină în care se aflau șapte femei

Accident petrecut duminică seară pe Podul Basarab din Capitală. Incidentul a provocat aglomerație în zonă. O mașină în care se aflau șapte femei s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă