23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCostumele de mire realizate la comanda, alegerea cea mai buna pentru barbati

Costumele de mire realizate la comanda, alegerea cea mai buna pentru barbati

Orice barbat ar trebui sa aiba cel putin doua sau trei costume pe care sa le poarte in functie de eveniment si de moment. In primul rand, din garderoba nu ar trebui sa lipseasca un costum casual, pe care sa il poti imbraca atunci cand iesi in oras, la o cina eleganta cu persoana iubita, la munca sau chiar la o petrecere light. Apoi, pentru cei care lucreaza in domeniul afacerilor, un costum business devine la fel de important, intrucat in acest camp al muncii prima impresie conteaza si un aspect impecabil poate sa atraga multi clienti sau parteneri.

Nu strica sa ai nici un costum special, pentru evenimente formale, daca stii ca esti deseori invitat la acestea. Totusi, niciuna dintre aceste solutii nu este una buna atunci cand te pregatesti pentru cel mai important eveniment din viata ta, adica pentru propria nunta. Costumul de mire trebuie sa fie spectaculos si deosebit, sa reflecte importanta evenimentului si sa fie la acelasi nivel cu rochia miresei tale. Cu alte cuvinte, trebuie sa iti reflecte personalitatea si sa se regaseasca si in tematica nuntii. Pare complicat, nu-i asa? De fapt, nu este, pentru ca solutia vine destul de simpla: un costum la comanda poate sa fie perfect atunci cand iti doresti o tinuta stralucitoare. Iata si de ce:

Este singura varianta care iti va veni perfect

Oricat de mult vei cauta prin magazine acel costum care sa se potriveasca intr-un mod ideal, sansele de a-l gasi sunt aproape de 0. Fie sacoul este un pic prea larg sau manecile prea lungi/scurte, fie pantalonii sunt stramti sau vesta nu sta chiar asa cum trebuie. Este si normal, insa, atat timp cat costumele din magazine sunt facute pentru a se “potrivi” unei categorii foarte largi de cumparatori. O solutie ar fi ca, dupa ce cumperi, sa mergi la un croitor pentru modificari, dar, daca tot ajungi la el, de ce sa nu o faci pentru un costum nou, perfect pentru tine?

Atat timp cat lucrezi cu o croitorie buna (si iti recomandam sa faci asta), specialistii iti vor lua masura si vor adapta toate aspectele costumului caracteristicilor tale. Astfel, nu risti ca el sa fie bun la lungime, dar prea larg (sau invers), ci te vei bucura de doua sau trei piese (daca vrei si vesta) facute pe corpul tau, pentru a te pune in valoare (capabile sa acopere micile defecte si evidentieze calitatile).

Poti primi sfaturi de la cei mai buni stilisti

Costumele de barbati sunt mai putin supuse schimbarilor modei in comparatie cu cele destinate doamnelor si domnisoarelor. Cu toate acestea, mici schimbari tot mai apar de la an la an si, ceea ce se purta acum cinci sau sase sezoane, s-ar putea sa fi fost inlocuit cu altceva. Acest lucru este cu atat mai valabil in cazul celor pentru ocazii speciale, asa ca sfatul unui profesionist poate sa fie de mare ajutor.

O persoana care lucreaza la o croitorie moderna, pentru tineri, va putea sa joace si acest rol. Nu toti urmarim revistele de moda si ce mai poarta vedetele, asa ca un sfat venit din partea cuiva care se pricepe nu are cum sa strice. In plus, sfaturile sunt gratis si, atat timp cat ele te pun in valoare si te fac sa arati foarte bine la nunta ta (sau cu oricare alta ocazie), nu vedem de ce nu ar merita sa tii cont de ele.

Variante mai diverse decat in magazine

Sa presupunem ca ai gasit un costum care se potriveste chiar si in magazin (este greu, dar nu imposibil, pana la urma). In acelasi timp, insa, exista sansa de a fi dezamagit de culoare sau chiar de material. La o croitorie serioasa acest lucru nu se va putea intampla.

Cele care se respecta ofera materiale variate in culori variate. Asadar, pentru vara exista optiuni precum matasea, iar pentru iarna lana sau casmirul sunt preferate, pentru ca sunt in ton cu sezonul. Cat despre culori, poti alege sacouri rosii sau albastre, in functie de cat de festiv te simti. Nu spune nimeni ca nu ar trebui sa arati deosebit, eleganta putand fi foarte usor pastrata si in conditiile unor culori care depasesc clasicele negru sau gri.  Asadar, orice dorinta de-a ta poate sa devina realitate si, daca totusi exagerezi un pic, orice croitor bun te poate aduce cu picioarele pe pamant, explicandu-ti de ce nu se potriveste ceea ce iti doresti tu.

Vei arata perfect in noaptea nuntii

In cea mai speciala noapte, toata atentia se va indrepta asupra miresei tale si asupra ta. Asa ca, de ce sa nu le prezinti invitatilor o tinuta pe care sa o admire si sa o tina minte?

Daca iti faci costumul cu cateva luni inainte de eveniment (orice costum bun, realizat la comanda, se croieste in cel putin 20 de zile), exista posibilitatea sa te schimbi un pic in acest timp. Cei mai multi merg la sala pentru a fi in forma maxima, insa unii mai si pun cateva kilograme. Oricare ar fi situatia, exista sanse sa ai o silueta diferita in comparatie cu cea pe care ai avut-o cand ai probat ultima oara costumul. Daca schimbarile nu sunt unele majore, aceasta nu ar trebui sa fie o problema. Croitoria cu care ai lucrat se va ocupa de schimbari, poate chiar in timp ce probezi costumul (daca acestea apar de la o sedinta la alta) sau imediat inainte de nunta, lucru care nu se poate spune atunci cand cumperi din magazin.

Poate ca, alegand costumele de mire realizate la comanda, cresc un pic si cheltuielile, dar chiar merita sa faci si acest sacrificiu. Nunta este un eveniment extrem de important si este de datoria ta sa o faci sa iasa cat mai bine. Iar alegerea tinutei perfecte este parte din aceasta datorie. In plus, nici nu este greu sa o faci. Una dintre cele mai bune croitorii de lux din tara este Filip Cezar, iar specialitatea acestora sunt chiar costumele de mire. Variate, la moda si de cea mai inalta calitate, ele au fost garantate de numeroase vedete autohtone, deci care este motivul tau pentru a nu le incerca?

Cele mai citite

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă