16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFoto: Cum să te machiezi corect în 5 paşi

Foto: Cum să te machiezi corect în 5 paşi

Fiecare femeie are acasă o trusă de machiaj care conţine diferite produse de înfrumuseţare. Un machiaj efectuat corect ne scoate în evidenţă atuurile şi ne subliniează calităţile. Dar ştim să ne machiem corect?

1. Curăţarea tenului

Este esenţial ca înainte să te machiezi să îţi cureţi corect tenul. Nu numai că machiajul se va menţine mult mai bine dar trebuie să scapi de micile impurităţi de pe faţă. Curăţă tenul cu un lapte demachiant, aplică o loţiune tonică, după care hidratează-ţi faţa cu o cremă hrănitoare. În materie de cremă hidrantantă poţi alege una pe bază de extract de ceai verde.

2. Fond de ten

Fondul de ten estompează imperfecţiunile de pe faţă dar este necesar să fie unul de calitate. În plus, ai grijă când alegi fondul de ten, nuanţa acestuia să fie apropiată de culoarea tenului tău. Dacă nu te descurci, cere sfatul unui profesionist care te poate îndruma. În cazul în care te confrunţi cu cearcăne, aplică un anticearcăn care să fie cu două nuanţe mai deschis decât fondul tău de ten. Pentru coşuri ai opţiunea corectorului.

3. Aplicarea fardului

Înainte de a aplica fardul, ai grijă ca sprâncenele tale să fie în regulă. Evidenţiază-le conturul cu ajutorul unui creion. Alege fardurile în funcţie de evenimentul la care trebuie să ajungi. Optează pentru culori închise dacă mergi la o petrecere sau o seara în club şi culori deschise, pale dacă mergi la serviciu sau ieşi la o plimbare.

4. Blush

Pentru tenul deschis, este indicat un blush de culoarea piersicii pentru un plus de culoare în obraji. Aplicarea blush-ului este un procedeu simplu dacă urmăreşti linia pomeţilor. În cazul în care ai un ten măsliniu sau eşti bronzată, culorile aurii şi arămii sunt perfecte pentru tine.

5. Rimel şi ruj

Rimelul se aplică întotdeauna ultimul. Acesta are rolul de a defini privirea şi a-i da contur. Nu te zgârci la mascara şi cumpără unul de calitate. Acesta are rolul de a da efectul unor gene lungi şi curbate, nu să le încarce şi să ţi le lipească. Ultimul pas este aşa cum ai bănuit, rujul. Încearcă să nu optezi pentru un ruj strident, dacă ai ales să îţi evidenţiezi ochii. Este una din două. Ori ruj în nuanţe calde şi pale dacă ai ales să îţi accentuezi ochii, ori rujuri pasionale în tonuri aprinse dacă pui mai puţin accent pe machiajul ochilor.

 

Cele mai citite

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...
Ultima oră
Pe aceeași temă