20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDesignerul John Galliano prezintă la Londra prima colecție pentru casa Margiela

Designerul John Galliano prezintă la Londra prima colecție pentru casa Margiela

Designerul John Galliano va prezenta prima sa colecţie haute couture din ultimii trei ani, pentru casa Margiela, la Londra, pe 12 ianuarie, informează Mediafax.

Show-ul de modă va avea loc, "în mod excepţional", în capitala britanică, înainte de prezentarea care va avea loc la Paris în timpul săptămânii modei, din perioada 25 – 30 ianuarie, a anunţat casa de modă Martin Margiela, potrivit AFP.

Alegerea a fost explicată prin motive "personale", mai ales că Londra este oraşul în care Galliano a studiat şi a debutat în lumea modei, designerul fiind însă "intrinsec legat de tradiţia" capitalei britanice şi de croitorii de pe Savile Row (stradă din cartierul londonez Mayfair, renumit pentru magazinele de modă, n.r.).

O sută de persoane sunt invitate la acest spectacol, care va avea loc în timpul defilărilor de modă pentru bărbaţi din Londra.

Prezentarea de la Londra va marca revenirea pe podium a creatorului flamboiant, în vârstă de 54 de ani, desemnat în luna octombrie drept director artistic al casei Margiela, concepând colecţiile prêt-à-porter şi haute couture.

Această numire a pus capăt unei perioade de trei ani şi jumătate de tăcere în ce priveşte cariera şi apariţiile publice ale lui Galliano, care a fost demis de casa de modă Dior în 2011 după o serie de comentarii antisemite pe care le-a făcut într-un bar parizian, pe când se afla sub influenţa alcoolului. Comentariile designerului au provocat consternare în lumea modei şi nu numai.

John Galliano a fost condamnat, cu suspendare, de un tribunal din Paris, în septembrie 2011, la plata unei amenzi de 6.000 de euro.

În timpul celor 15 ani petrecuţi la Dior, britanicul a manifestat o fantezie şi o energie creatoare ieşite din comun, punând în scenă defilări somptuoase şi extravagante, dominând imaginea brandului Dior. Colaborarea creatorului cu casa Margiela, marcă recunoscută pentru avangardismul său, este aşteptată cu nerăbdare în lumea modei.

În timpul celor trei ani şi jumătate de "excomunicare" din lumea modei şi din viaţa publică, Galliano a vorbit despre el însuşi cu câteva ocazii: a creat rochia de mireasă a prietenei sale Kate Moss, în vara anului 2011, şi a adus o notă personală foarte remarcată în cadrul unei prezentări a lui Oscar de la Renta, în timpul Săptămânii Modei de la New York, în februarie 2013.

În mai, John Galliano a fost numit director artistic pentru L'Etoile, cel mai mare lanţ de magazine de produse de înfrumuseţare din Rusia.

Prezentările colecţiilor lui Galliano au fost considerate vreme de mulţi ani drept apogeul Săptămânii Modei de la Paris.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă