13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Designeri români își expun creațiile într-un concept store din Centrul Vechi

FOTO. Designeri români își expun creațiile într-un concept store din Centrul Vechi

Tinerii designeri români își pot expune creațiile într-un nou concept store deschis în Centrul Vechi al Capitalei.

Ioana Ciolacu, desemnată cel mai bun tânăr designer în cadrul evenimentului Săptămâna Modei de la Berlin, a pregătit o colecție capsulă pentru concept store-ul URBN Living Store. Colecția Diffusion line III vine să întâmpine dorința românilor de a purta haine de designer în viața de zi cu zi, prin accesibilitate și confort. Pe lângă acestea, cumpărând produsele III, clienții ajută mediul și tradițiile românești prin reciclare: toate resturile rămase în urma manufacturii ajung în satul Călărași, unde localnicii le folosesc pentru confecționarea de carpete viu colorate.

Tânara Roberta Curcă a expus, de asemenea, în concept store-ul din Centrul Vechi colecția de tricouri care a câștigat concursul “Design what you burn for”. Ea a reinterpretat stațiile de metrou bucureștene într-un design inedit de tricouri.

"Încerc să fac lucrări cu un concept clar, ancorate în realitate, dar dintr-o perspectivă diferită și mă bucur că cei de la URBN au empatizat cu creațiile mele", a declarat Roberta Curcă.

Tricourile Robertei sunt acum în magazin, alături de brand-uri românești de calitate, cum ar fi Stereo Socks, Bumbag și Owlish, dar și de branduri internaționale importante precum Carhartt WIP, Edwin, Stussy, Herschel Supply, New Era, Adidas Originals, Asics, Nike, Kangol, New Balance sau Levi’s.

"Suntem în discuție și cu alți designeri, dar nu acesta este obiectivul principal al magazinului, acela de „a cura designeri români”, pe noi ne interesează să avem o imagine de retailer internațional de produse streetwear avant-gardiste, iar dacă produsele autohtone, calitatea și designul au o direcție comună cu a noastră, în acest caz ne interesează. Viziunea mea este asemănătoare unui curator de galerie de artă în relație cu acest spațiu. Îmi doresc ca în acest spațiu să prezentăm o selecție de artiști și brand-uri de talie internațională, din portofoliul cărora sa avem prezente pe rafturile noastre produsele lor cele mai speciale: ediții limitate, colaborări cu artiști, produse timeless reprezentative, icon-uri culturale pentru subculturile urbane", a declarat Ciprian Dicu, managerul URBN.

Concept store-ul URBN a fost deschis de artistul Ciprian Dicu, cu intenția de crea un magazin de cultură urbană de nivel internațional.

“URBN Living Store este un spațiu de exprimare pentru tinerii creativi din România. În prezent, scenele alternative bucureștene au un trend ascendent, în cluburile locale se aude din ce în ce mai mult electro fresh, riderii români se dau la standarde europene, designerii autohtoni sunt recunoscuți la nivel mondial. A venit momentul ca acești oameni și poveștile lor să aibă un loc permanent în care să se adune”, a explicat Ciprian Dicu.

Dincolo de a fi un simplu magazin de îmbrăcăminte, URBN Living Store oferă vizitatorilor săi o experienţă autentică urbană: oameni cool se întâlnesc în acest concept store pentru a discuta proiecte interesante.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă