20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Recomandări speciale de la designerul Mihai Albu: Pantofii trendy - ghid...

FOTO. Recomandări speciale de la designerul Mihai Albu: Pantofii trendy – ghid de bună purtare

Niciodată nu avem suficiente haine sau destui pantofi în dressing! L-am întrebat pe designerul Mihai Albu cum armonizăm cel mai bine piesele vestimentare din garderobă și cum le asortăm la cei mai trendy pantofi.

Clasicul nu moare niciodată!

Este ideal ca întotdeauna să investim bani în câteva piese clasice și de bună calitate, care vor da o notă de rafinament apariției și stilului nostru vestimentar. Astfel, o cămașă albă și o pereche de panta-loni-pană negri vor fi puși în evidență de o pereche de pantofi statement, precum Red Marble Shoes, noutatea absolută din colecția de toamnă-iarnă 2016/2017 a designerului Mihai Albu.

Spectaculoase, create sub forma unor blocuri de marmură roșie, cu aspect similar marmurei de Rușchița, aceste tocuri sculpturale sunt cioplite sumar, asemenea sculpturilor nefinisate ale lui Michelangelo. Tocul gros, stabil și confortabil, domină întregul, fiind atracția vizuală și detaliul iconic al întregii ținute, un toc ce se va regăsi nu numai la pantofi, ci și la ghete și cizme.

Animal print

De asemenea, rochia neagră, simplă, celebra -little black dress, va fi pusă în evidență de o pereche de stiletto sau de un accesoriu cu imprimeu excentric. Este, de exemplu, cazul clutch-ului din blană de ponei cu detalii aurii sau al unor pantofi din blană, cu animal print și cu toc metalic Stealth.

Tot ca o noutate, sezonul acesta Mihai Albu propune tocul iconic, cu imprimeu de leopard, la un pantof simplu, uni. Și iată cum un pantof apa-rent „cuminte“, din piele întoarsă neagră, va transforma orice apariție într-una memorabilă prin ineditul toc „Sauvage Noir“.

Clasica fustă conică până la genunchi și un pulover din cașmir pe gât pot fi extrem de seducătoare și classy. Cum? Punând întregul look într-o altă lumină datorită unor ghete glam, cu toc -înalt (fie de 7, fie de 11 cm), cu una sau trei barete pe gleznă, închise la spate cu fermoar. Strap Booties, pe care designerul le propune sezonul acesta, sunt speciale atât prin modelul lor, de gheată reinterpretată, cu barete, cât și datorită materialului fin, cu textură de piele de reptilă și cu aspect metalizat.

Detaliile care contează

Dacă vreți să optați pentru o ținută mai conformistă, mizați pe detaliile speciale, care o vor transforma garantat într-o ținută unică, originală. Botinele elegante din piele neagră Stealth, închise cu un fermoar me-talic, sunt extrem de chic prin detaliile unice: trăgătorul fermoarului, sub formă de ciucure, cu rol dublu, atât funcțional, cât și decorativ, dar și tocurile me-talice Stealth de 11 cm, adevărate bijuterii aurii sau argintii. 

Un alt detaliu care face diferența este tocul transparent, sculptat manual sub forma unui bloc de gheață fumuriu. Tocul Ice va fi acea picătură de spectaculos dintr-o ținută stylish de zi, chiar dacă ați ales o ținută minimalistă ori un all black look.

La pantofii Heart Stepper, realizați dintr-o combinație veselă de piele maro textu-rizată cu piele neagră lăcuită la vârf și călcâi, întreaga atenție pică asupra inserției din PVC sub formă de ini-mioară transparentă. Pentru zilele în care aveți multe întâlniri sau vreți să faceți o plimbare pe jos, afișând o ținută trendy & casual, puteți alege acești pantofi de inspirație masculină, cu toc comod, de 1 cm, strânși cu șiret, asortați la o pereche de jeanși sau pantaloni din stofă și un palton camel. Efectul va fi cel scontat: un stil urban impecabil.  

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă