18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPălării cu boruri largi, minipoşetele şi rucsacurile sunt accesoriile la modă în...

Pălării cu boruri largi, minipoşetele şi rucsacurile sunt accesoriile la modă în acest sezon

Târgul Tendence (27 – 30 august, Frankfurt) care marchează deobicei noutăţile în domeniul bunurilor de consum pentru casă şi lifestyle, accesoriilor de modă şi bijuteriilor prin game de produse propuse pentru perioada toamnă – iarnă nu s-a dezminţit nici la ediţia din acest an. Pălării, bonete, eşarfe, ceasuri, articole din piele – poşete, genţi, curele, centuri – bijuterii veritabile, fantezii, artizanale, s-au regăsit din abundenţă, evidenţiindu-se astfel şi anumite tendinţe legate de modă.

Pălăria este unul dintre cele mai trendy accesorii ale momentului, deci se vor purta mult atât toamna cât şi la primăvară. De remarcat, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, sunt în special pălăriile cu boruri largi din fetru moale de lână (Fedora), deseori garnisite cu un ruban. Genţile actuale, sensibil mai mici decât cele anterioare, au formă de (mini)poşete, etui-uri sau borsete şi sunt şic. Cu ele se poate lua numai ce este într-adevăr necesar iar atunci când se doreşte mai mult se poate apela la un rucsac. Dar nu de orice fel. La modă sunt cele cu culori discrete (maro deschis, gri, blue jeans sau verde brad), practice şi sobre care pot completa o ţinută cu stil, atât la birou cât şi în deplasări.

Motivele florale, ornate în filigran sau fine şi minimale când este vorba de coliere sau brăţări, sunt tema majoră a colecţiilor pentru toamnă-iarnă la bijuterii, în timp ce cerceii joacă rolul principal şi trebuiesc neapărat remarcaţi, fie că sunt în pandative lungi sau nu.

Bijuteriile moderne se adaptează la numeroase ţinute, deci trebuie să fie şi practice. De aceea foarte căutate sunt cele variabile, în culori şi design diferit, cum sunt, de exemplu, colierele şi cerceii interschimbabili sau   bijuteriile cu două feţe diferite.

În ceea ce priveşte ceasurile, cele de damă sunt mai filigranate şi mai feminine. Şi brăţările lor sunt mai fine iar cadranele mai elegante. Pentru bărbaţi, din contră, ceasurile rămân mari iar ca şi culori se merge numai pe negru şi alb.

În ceea ce priveşte acceoriile pentru casă, există o mare abundenţă de produse de tot felul. Oricum ca şi tendinţe se remarcă în continuare pernele şi pernuţele de orice fel în diferite culori şi modele din materiale plăcute la atingere precum şi lumânările. Accesoriile pentru casă se pretează foarte bine la cadouri pentru diverse ocazii şi, de aceea, ambalajele devin foarte importante, completând de minune un cadou.

Tendinţele prezentate se regăsesc şi în magazine, în prezent, se constată că locul celor de specialitate (de exemplu, cele de mobilier, de obiecte din sticlă şi ceramică) a fost luat de concept store-uri sau de magazine în care se regăsesc numeroase segmente de articole: de la mobilier la porţelan, de la servicii de masă la flori şi până la accesorii de lifestyle sau cafea.  

Mai multe detalii privind accesoriile pentru casă, în revista Căminul, ediţia de toamnă.

 

 

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă