15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialParadă de modă din scaunul cu rotile

Paradă de modă din scaunul cu rotile

serie de artiști, deopotrivă din Cluj și din București, încearcă să redefinească standardele frumuseții. Astfel, 12 fete frumoase, imobilizate în scaune cu rotile, vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români Simona Semen, Rozalia Bot, R“ Ias Couture și  Marie Ollie, în cadrul celei de-a patra ediții a proiectului Atipic Beauty. Evenimentul este organizat de asociația Open Your Heart și de o agenție de turism, cu sprijinul criticului de modă Alin Gălățescu. Ideea spectacolului este aceea de a sublinia faptul că ideea de frumusețe este un concept universal și generos, care nu trebuie să excludă nici o categorie de oameni. Spectacolul de modă va avea loc luni, 20 octombrie, ora 19.00 la Iulius Mall.

Este a doua oară când show-ul Atipic Beauty se desfășoară în Cluj-Napoca. Organizatorii spun că au ales Clujul “datorită implicării puternice a comunității de business și a impactului pe care evenimentul l-a avut anul trecut“.

Fără bariere

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități.

„Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Există în alte ţări evenimente destinate persoanelor cu dizabilităţi, conţinutul fiind diferit, având structura unui concurs de miss. Am ales această formă de a promova Atipic Beauty considerând că societatea românească nu este pregătită să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi“, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile. „Am ales să ne implicăm în proiectul Atipic Beauty încă de la prima ediție desfășurată la Cluj pentru că aspirația și energia transmisă de aceste fete ar putea fi un model pentru oricare dintre noi“, a explicat Mihaela Călușer, managerul general al agenției de turism care a devenit organizatorul evenimentului.

Cine se implică în susținerea evenimentului

Evenimentul va fi prezentat de Cosmina Păsărin și va fi întregit de două miniconcerte susținute de Aminda și Elena Gheorghe. Personalitățile publice implicate în proiectul Atipic Beauty sunt: Iuliana Marciuc, producător la TVR 2, Alehandra Ornella, prezentator TV, Mirela Constantin, interpretă muzică populară, Ramona Porumb, prezentator TVR Cluj, Cristina Szekeli, prezentator Look TV, Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park și membră AFA Cluj, Loredana Florea, director executiv Casa cu Flori, Mihaela Andoni, manager Mido Studio, Ramona Mîndru, manager Salon Catwalk, Gabriela Popescu, make-up artist, Sigina Luca, manager International Ballroom și  Ioana Chișiu, fashion blogger.   

De ce se implică designerii

„Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane. Clujenii sunt invitați să ia parte la un eveniment emoționant, o adevărată lecție de viață în care frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat“, spun organizatorii.

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă