15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în SUA

Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în SUA

Cinci rochii ale prinţesei Diana vor fi scoase la vânzare la începutul lunii decembrie, în Statele Unite, la o licitaţie care va fi organizată de casa Julien's Auctions, informează Mediafax.

Rochiile datează din anii 1980 şi 1990. Cea mai scumpă dintre ele, estimată între 80.000 şi 100.000 de dolari, este o rochie de seară creată de Zandra Rhodes, din mătase de culoarea fildeşului şi decorată cu perle, pe care prinţesa Diana a purtat-o în mai 1987, la o gală organizată la London Palladium. Casa organizatoare, care are sediul general la Los Angeles, a expus aceste rochii, pentru o zi, la New York.

Celelalte patru – dintre care trei au fost create de Catherine Walker – sunt estimate între 20.000 şi 40.000 de dolari pentru cea mai ieftină, respectiv 60.000 şi 80.000 de dolari pentru celelalte.

Aceste rochii au fost vândute pentru prima dată chiar de prinţesa Diana, cu două zile înainte de a muri – într-un accident de automobil, în august 1997 -, pentru a-şi finanţa fundaţia contra minelor antipersonal.

Licitaţia organizată de casa Julien's Auctions, "Icons and Idols", va avea loc pe 5 şi 6 decembrie, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles.

În martie 2013, zece rochii care i-au aparţinut prinţesei Diana au fost vândute cu 1 milion de dolari la o licitaţie organizată la Londra. Mai multe dintre ele au fost achiziţionate de un muzeu.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă