10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSfatul specialiștilor. Cum să te îmbraci la o întâlnire romantică

Sfatul specialiștilor. Cum să te îmbraci la o întâlnire romantică

De obicei, pentru o cină romantică, cei doi parteneri se pregătesc minuțios și vor să arate cât mai bine. Îmbrăcămintea pe care o alegem pentru întâlnirea cu persoana iubită ne poate crește buna dispoziție, entuziasmul și încrederea în sine, necesare pentru a ne putea bucura de momente de neuitat împreună. 

Eforturile de a alege hainele potrivite pot deveni frustrante și pot diminua entuziasmul îndrăgostiților. Iată ce recomandă, în materie de vestimentație, pentru o întâlnire cu persoana iubită designer-ul Diana Bobar și echipa de bloggeri de modă, Team Absolutely Fabulous, Diana Enciu și Alina Tănasă.

Citește și: Cum să îți reinventezi garderoba fără să mergi la cumpărături

Designerul Diana Bobar este de părere că întâlnirea cu persoana iubită nu necesită o ținută anume, ci una în care cea sau cel care o poartă să se simtă bine.

„Dacă privim evenimentul ca pe ceva special și ne pregătim cu o ținută diferită, aceasta ne va face să ne simțim mult mai bine. E important să ajungi să te simți bine în pielea ta, să îți accepți corpul așa cum este și apoi să îl imbraci, astfel încât să îți reprezinte starea pe care o ai în acel moment. În acest fel, poți să ai un stil foarte variat în care să te regăsești în orice zi”, explică Diana Bobar.

Echipa Enciu și Tănasă oferă însă o sugestie de ținută pentru femei, compusă dintr-o „rochie neagră cu guler și manșete albe de dantelă, o pereche de stilleto și o geantă roșie sunt mai mult decât perfecte”.

Pentru cuplurile care vor să meargă la patinoar, Diana Bobar recomandă îmbrăcămintea comodă, care să lase partenerilor libertate de mișcare.

Citește și: FOTO. Vezi creațiile marilor designeri la Săptămâna MODEI de la Paris

„O pereche de jeanși foarte strâmți probabil că îți vor îngrădi mișcările și nu vei putea să te bucuri cu adevărat de activitatea respectivă. O ținută perfectă pentru patinoar cred că e construită dintr-o pereche de pantaloni cu elastan, fie că sunt din bumbac, fie că sunt din denim, ar trebui să fie foarte elastici, iar peste, aș opta pentru o bluză tricotată de lână, supradimensionată, care să aibă lungimea unei rochii mini”, spune Bobar.

O ținută similară recomandă și echipa Diana Enciu și Alina Tănasă.

„Două pulovere extra largi din cașmir și două fulare de lână ar fi perfecte. Aș evita culoarea roșie, însă aș alege un ruj într-o nuanță aprinsă de corai”, au spus membrele echipei Team Absolutely Fabulous.

Specialistele Enciu și Tănasă cred că partenerii care preferă întâlnirile romantice la cinema, ar trebui să opteze, de asemenea, pentru ținute confortabile.

„Ținuta poate fi una casual. Doar nu vrem sa ne strângă pantofii sau papionul și să ne strice farmecul întâlnirii”, spun bloggerițele.

Diana Bobar este de acord cu ținuta clasică formată din blugi și tricou lejer, dar crede că ar fi mai interesant ca cei doi cinefili să se îmbrace similar personajelor din filmul pe care îl aleg.

„Îmi place să îmi imaginez un cuplu super-fan filme care merge la cinema îmbrăcat tematic. De exemplu, dacă merg la Marele Gatsby aleg o ținută inspirată din anii `20, dacă merg la un film SF, o ținută din multe țesături argintii sau metalizate, dacă merg la un film despre Coco Chanel, atunci cu siguranță îmbrăcați în negru și cu un colier cu perle. Astfel, am vedea la mall mult mai multe ținute interesante care spun o poveste”, recomandă designerul.

Citește și: FOTO. Weekendul MODEI pentru femeile supraponderale, în Brazilia

Ziua Sfântului Valentin, Dragobetele sau serile de weekend pot fi momente prielnice pentru tinerii care vor să atragă atenția unor persoane speciale în club.

Recomandarea Dianei Bobar este departe de ținutele extravagante. Designerul crede că îndrăgostiții trebuie să găsească un echilibru în vestimentație.

„Ideea e următoarea: dacă alegem o rochie strâmtă pentru club, ar fi super să nu fie exagerat de scurtă sau sclipicioasă; dacă rochia e largă, poate să fie și mini și sclipicioasă. Dacă ținuta e decoltată, spatele să nu fie complet gol; dacă spatele e foarte decupat, atunci în partea din față să existe material etc. O ținută de succes, care să fie chic și elegantă, are nevoie de echilibru, ca orice altceva în viață”, crede Bobar.

De aceeași părere sunt și cele două bloggerițe de modă.

„Creativ, dar nu super ostentativ. Este destul de simplu. Să jongleze cu elemente precum coliere, brățări, curele, sau accesorii de păr, pe ținute corecte, sexy, dar care să nu expună corpul 100%. Puțin mister nu strică niciodată”, spun specialistele.

Atât Diana Bobar, cât și echipa formată din Diana Enciu și Alina Tănasă, consideră că simbolizarea senzualității cu ajutorul rujului roșu și al dantelei este greșită.

„Rujul roșu este clasic, însă trebuie folosit și el cu măsură. Efectul maxim al acestei nuanțe de ruj este atunci când este purtat cu o ținută inspirată din costumele bărbătești, sau cu o cămașă albă, largă. De obicei, când se încearcă intenționat un look senzual, atunci acela dă în prost gust. La fel se întâmplă ți cu dantela, dacă este țesută calitativ și modelul rochiei cât mai simplu, urmând linia corpului, ținuta va fi de succes. Însă, dacă dantela e ieftină și rochia mult prea accesorizată, cu siguranță look-ul va fi unul eșuat”, spune Bobar.

Citește și: 5 Articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei

O părere aproape identică au și specialistele Enciu și Tănasă.

„O linie de tuș negru, o cămașă bărbătească albă, purtată ca rochie, un smoking perfect croit și în final o atitudine plină de încredere în sine”, recomandă bloggerițele.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă