12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSfaturile designerului. Cum ascunzi defectele siluetei cu ajutorul hainelor

Sfaturile designerului. Cum ascunzi defectele siluetei cu ajutorul hainelor

Deşi ne străduim, rareori atingem perfecţiunea. Mereu ne vom dori să fim fie mai înalte, fie mai slabe, să avem o talie mai subţire sau picioare mai lungi.

Frumuseţea este relativă, însă câteva artificii vestimentare ne pot ajuta să atingem perfecţiunea pe care o visăm.

Cum să pari mai slabă

 

(Pantaloni Florentina Giol)

Credit Foto: bandofcreators.ro

În aceeaşi idee, probabil şi mai multe femei îşi doresc să fie mai slabe, deşi media pe ţară nu este una imensă – 66,5 kilograme. Din păcate, kilogramele în plus rareori se distribuie uniform, aşa că ne dorim să ascundem anumite părţi.

Ca sfat general, dacă ai depăşit greutatea normală pentru înălţimea ta, probabil că acest lucru se vede la braţe, aşa că ar fi bine să eviţi ţinutele cu umerii goi. În acelaşi timp, nu îţi ascunde complet mâinile, o mânecă trei sferturi este perfectă.

De asemenea, este important să-ţi cumperi haine pe măsură. Nu vei arăta mai slabă nici dacă hainele sunt foarte largi, nici dacă pocnesc pe tine. Poţi încerca culori mai închise, imprimeuri grafice, rochii petrecute sau care maschează talia. O croială pe măsură şi materiale de calitate pot face minuni.

Cum să pari mai înaltă

 

(Rochie Izabela Măndoiu)

Credit Foto: izabelamandoiu.com

Într-o ţară unde media înălţimii la femei este 1,61 metri, cu siguranţă multe ne dorim câţiva centimetri în plus. Îi poţi obţine cu câteva trucuri simple: ţinute uni, sandale cu platformă, pantaloni drepţi şi pantofi care continuă paleta cromatică, dungi verticale…

După cum putem observa, opţiuni avem o mulţime. În plus, dacă ai o siluetă mignonă, ar fi bine să eviţi prea mult volum. Poartă haine colorate, îndrăzneşte un decolteu mai amplu. O gleznă dezvelită şi pantaloni mai mulaţi pot de asemenea contribui la impresia unei siluete mai lungi, cu condiţia ca picioarele să fie subţiri.

Dacă vrei lungime, atunci trebuie să eviţi şi hainele pe gât, mai ales dacă statura mică este combinată cu un dezavantaj în zona taliei şi a şoldurilor sau cu picioare groase.

Cum să îţi ascunzi colăceii

(Ţinută Maison Ilia) 

O fustă cu talie înaltă şi câteva pliuri, asimetrică, poate distrage atenţia de la cei câţiva centimetri în plus din zona taliei şi a şoldurilor. O centură lată poate face minuni şi ai grijă ca fusta sau pantalonul să se închidă cu fermoar, să nu fie pe elastic, altfel efectul va fi invers.

Rochiile cu croială tip baby doll sunt de asemenea recomandate, mai ales dacă ai şi un decolteu frumos. Evită croielile prea ample în zo-na taliei şi volanele, dar şi culorile des-chise în partea de jos a cor-pului.

Cum îţi scoţi în evidenţă bustul

(Sacou Mirela Diaconu)

Evident, cu un decolteu. Însă nu unul deocheat, ci unul bine proporţionat cu restul siluetei şi ţinutei. Atrage atenţia în partea de sus a corpului, subliniază bustul cu o ţinută cambrată. Culorile deschise şi contrastele fine ajută la fel de mult; nu uita că o culoare închisă subţiază, micşorează şi nu îţi doreşti asta.

 

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă