19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSutien din coji de portocale şi corset din coajă de copac. Ce...

Sutien din coji de portocale şi corset din coajă de copac. Ce haine crează studenţii englezi

Studenţii de la Kingston University din Londra abordează moda într-un mod inedit şi folosesc materiale ecologice pentru a produce îmbrăcăminte de lux, pantofi şi accesorii pentru casă şi maşină.

Potrivit unui studiu efectuat de Intitutul Mediului din Stockholm, fabricile în care sunt prelucrate fibrele sintetice precum poliesterul produc de aproape cinci ori mai mult dioxid de carbon decât cantitatea similară de bumbac şi de două ori mai mult dioxid de carbon decât aceeaşi cantitate de lână.

Alt studiu arată că mai mult de un milion de tone de textile sunt aruncate anual. Dintre acestea, doar 25% sunt reciclate.

University of East England, care a finanţat proiectul din Kingston, le-a cerut studenţilor să folosească materialele reciclabile pentru a crea îmbrăcăminte biodegradabilă.

“Studenţii noştri au acceptat provocarea şi au făcut o treabă foarte bună, sursa lor de inspiraţie fiind revistele de modă şi ţinutele artiştilor” , susţine Nancy Tilbury, profesor de fashion la universitatea Kingston.

Noile creaţii vor putea fi admirate joi la un eveniment care se va desfăşura la Universitatea Kingston.

În afară de pantofii cu toc din boabe de cafea sau coji de fistic, curioşii vor putea admira un corset făcut din scoarţă de copac, realizat de Stefanie Nieuwenhuyse, un sutien din coji de portocale creat de Hoyan Ip şi bijuterii parfumate din plastic biodegradabil.

Designerii au revoluţionat moda în ultimii ani folosind materiale biodegradabile, precum materiale reciclate şi bumbac organic, însă rămâne de văzut dacă hainele din coji de portocale vor fi purtate pe străzile marilor oraşe.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă