7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviu5 lucruri pe care ar trebui să nu le mai facem pentru...

5 lucruri pe care ar trebui să nu le mai facem pentru a avea o viaţă fericită

Ce înseamnă o viaţă fericită? Fiecare înţelege acest termen diferit şi acţionează în consecinţă. Însă, sunt cazuri în care suntem prinşi în vâltoarea cotidiană şi uităm să ne mai bucurăm de lucrurile mărunte. Există situaţii în care nu ştim ce anume ar trebui să facem să ne simţim mai împliniţi sau să fim mai fericiţi. Oricine poate face câteva schimbări pentru a fi mai fericit:

1. Cheltuie mai mulţi bani pe experienţe decât pe lucruri materiale

Îmbogăţeşte-ţi memoria cu cât mai multe experienţe unice, alături de oameni de calitate. Avem nevoie şi de lucrurile materiale dar mai bine investeşte bani în călătorii, excursii sau acţiuni pe care nu le-ai mai făcut. Acestea îţi vor aduce satisfacţie şi mulţumiri.

2. Nu îţi fie frică să zici „Da”.

După o zi lungă, probabil nu mai ai dispoziţia necesară să faci altceva sau să mergi la o expoziţie deoarece este familiar şi confortabil să stai acasă, în faţa televizorului. Spune mai des „da” şi în timp îţi vei mulţumi. Mergi la mai multe întâlniri, înscrie-te la mai multe proiecte, descoperă-te pe tine. Este mai bine să fii creativ şi inovativ decât letargic.

3. Nu mai butona telefonul când eşti cu prietenii

Chiar dacă nu eşti foarte interesat de conversaţie în momentul respectiv, nu sta pe telefon sau pe tabletă. Nu numai că este nepoliticos dar ai ieşit cu prietenii pentru a te simţi bine cu ei. Vei avea reţelele de socializare mereu la dispoziţie dar nu şi prietenii. Bucură-te de ei şi lasă telefonul deoparte.

4. Urmează-ţi visele

Cu riscul de a suna clişeic, urmează-ţi visele şi fă ceea ce îţi place. Poate vrei să fii un autor celebru sau un regizor cunoscut. Nu este nimeni care să îţi stea în cale decât tu însuţi. Orice este posibil doar trebuie să îţi doreşti suficient de mult.

5. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Este important să ai în jurul tău oameni de calitate, de la care ai ce învăţa şi care sunt proactivi. Elimină persoanele din viaţa ta care te fac să te simţi inutil, care te critică sau nu au niciodată ceva bun de spus. Astfel de persoane nu aduc niciun aport productiv şi pozitiv în viaţa ta.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă