17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit actorul Gottfried John, care a jucat în filmul "James Bond"

A murit actorul Gottfried John, care a jucat în filmul “James Bond”

Actorul Gottfried John, devenit celebru pe plan internaţional după ce a interpretat un personaj negativ într-unul dintre filmele "James Bond", a murit la vârsta de 72 de ani, informează Mediafax.

Potrivit site-ului revistei The Hollywood Reporter, actorul german a murit pe 1 septembrie, la Munchen, din cauza unui cancer.

Gottfried John a făcut parte din generaţia de actori germani apăruţi după Al Doilea Război Mondial care au dus teatrul şi cinema-ul din această ţară într-o nouă direcţie. El a făcut parte din trupa de colaboratori apropiaţi ai legendarului regizor Rainer Werner Fassbinder, cu care a lucrat la mai multe proiecte, precum filmele "Căsătoria Mariei Braun/ Die Ehe der Maria Braun" (1972) şi "Lili Marleen" (1981) şi aclamatul serial de televiziune "Berlin Alexanderplatz".

Recunoaşterea pe plan internaţional a venit în 1995 prin rolul generalului Ourumov, personajul negativ din filmul "Agentul 007 contra GoldenEye/ GoldenEye" din franciza "James Bond". Au urmat o serie de roluri în filme de succes, precum "Căpcăunul/ Der Unhold" (1996), în care a jucat alături de John Malkovich, "Asterix şi Obelix contra lui Cezar" (1999), în care a jucat rolul împăratului Iulius Cezar şi i-a avut ca parteneri pe Christian Clavier şi Gerard Depardieu, şi "Semn de viaţă/ Proof of Life" (2000), alături de Russell Crowe şi Meg Ryan.

În Germania, Gottfried John a jucat cu regularitate în teatru, film şi televiziune şi a continuat să lucreze până de curând. Unul dintre ultimele sale roluri a fost acela din "Kung Fu Panda 2", în care a asigurat vocea germană a personajului Shifu, interpretată în filmul original de Dustin Hoffman.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă