10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit Scotty Moore, primul chitarist al lui Elvis Presley

A murit Scotty Moore, primul chitarist al lui Elvis Presley

Legendarul chitarist american Scotty Moore, cunoscut îndeosebi pentru că l-a acompaniat pe Elvis Presley în anii '50, a murit la vârsta de 84 de ani, scrie miercuri 7sur7.be, preluată de Agerpres. Biograful şi prietenul artistului James L. Dickerson a confirmat moartea lui Moore în publicaţia New York Times. 

Moore l-a întâlnit pe Elvis Presley, necunoscut în acea perioadă, prin intermediul producătorului Sam Phillips, în studioul acestuia din Memphis, Sun Records. 
Prin urmare, chitaristul a fost martorul momentului magic când "Regele" a cântat o versiune a blues-ului lui Arthur Crudup "That's All Right". Înregistrarea este considerată o deschizătoare de drumuri în istoria rock'n roll-ului. La acest prim cântec al lui Elvis a participat şi basistul Bill Black. Au urmat circa 100 de cântece, printre care "Heartbreak Hotel", "Don't Be Cruel", "Jailhouse Rock" sau "Hound Dog". 

Scotty Moore îl acompania pe Elvis Presley în turnee şi s-a aflat alături de cântăreţ în mai multe filme. Felul în care acesta cânta la chitară a inspirat mai mulţi muzicieni, printre care Keith Richards, George Harrison, Chris Isaak şi Jeff Beck. "Toată lumea voia să semene cu Elvis, dar eu voiam să fiu Scotty", îi mărturisea Richards lui Dickerson, biograful lui Moore. 

Scotty Moore a cântat şi alături de Ringo Starr, Ron Wood şi Dolly Parton, fiind inclus în Rock and Roll of Fame în anul 2000, încheie 7sur7.be.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă