10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuActorii români deplâng moartea cascadorului Szobi Cseh

Actorii români deplâng moartea cascadorului Szobi Cseh

Actorii români deplâng moartea cascadorului Szobi Cseh care a jucat în zeci de filme, scrie Mediafax.

Actorul Ion Besoiu a declarat că l-a respectat foarte mult pe Szobi Cseh, care a făcut din cascadorie o adevărată artă: "Am lucrat cu el, l-am respectat foarte mult. A fost un artist adevărat, un camarad desăvârşit. Calcula totul exact. A făcut din profesia asta o adevărată artă", a spus Ion Besoiu.

Actorul Mircea Albulescu a declarat că Szobi Cseh a reuşit, cu "o pricepere extraordinară", să facă în aşa fel încât stângăciile fireşti ale actorilor "să nu se vadă, să nu se cunoască": "Am lucrat cu el la toate filmele unde era mişcare, unde era ceva de alergat. O cascadorie era la jumătate făcută de mine, restul era făcut de el", a declarat Mircea Albulescu.

Actorul Vasile Calofir, căruia Szobi Cseh i-a fost profesor, a declarat că acesta le spunea mereu la cursuri că un artist trebuie să fie mereu într-un echilibru perfect: "Mi-a fost profesor de cascadorie. Cred că era profesorul la ale cărui cursuri prezenţa era maximă. Asta şi pentru că se întâmplau şi lecţii de viaţă la cursurile lui, lecţii cu foarte multă psihologie. Ne spunea că un actor trebuie să fie într-un echilibru perfect", a spus Vasile Calofir.

Cascadorul Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă