10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO. Actorul Dwayne Johnson îl readuce la viaţă pe Hercules

FOTO. Actorul Dwayne Johnson îl readuce la viaţă pe Hercules

Actorul Dwayne Johnson interpretează rolul lui Hercules, legendarul fiu uman al lui Zeus, într-un nou film care îmbină mitul nemuritor cu thrillerul de aventură.

„Am vrut ca Hercule să aibă un farmec potolit şi să fie tot ceea ce oamenii şi l-au imaginat, din punct de vedere fizic”, a declarat regizorul Brett Ratner.

Filmul „Hercules” are la bază seria de benzi desenate „Hercules: Războaiele Tracice” de la Radical Studios, în care scriitorul Steve Moore a croit povestea unui erou decăzut şi îndoit de sine, care caută izbăvirea.

„Când îl întâlnim pe Hercules în film, el este un exilat care suferă din pricina regretelor, luptând doar pentru aur. Trebuie să-şi învingă demonii şi să-şi regăsească sufletul, pentru a deveni bărbatul pe care oamenii doresc să-l vadă”, explică Dwayne Johnson. 

Scenariştii Ryan Condal şi Evan Spiliotopoulos l-au plasat pe Hercules chiar în mijlocul unei perioade volatile, cu alianţe schimbătoare, cuceriri militare, frământări tribale şi ambiţii imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins că le poate pune la dispoziţie.

„Scenariul a deconstruit mitul lui Hercules. El a respins complet legendele care îl înconjoară şi e pe punctul de a renunţa. Însă mai are o şansă de a redeveni întreg”, a precizat producătorul Beau Flynn. 

Filmat în Ungaria, pe platouri construite de la zero, filmul reconstruiește perioada dinainte de Christos din Grecia şi cu ajutorul costumelor create de designerul Jany Temime – cunoscută pentru lucrul la filmele „Gravity”, „Skyfall” şi la seria „Harry Potter”, ale cărei creaţii se concentrează pe autenticitate.

„M-am cufundat în mitologie şi i-am dat capul de leu, pelerina din piele de leu şi cureaua cea mare”, spune ea. „A funcţionat, pentru că Dwayne poate să susţină o asemenea imagine. Din momentul în care Dwayne şi-a pus capul de leu, el era Hercules.”

Din distribuţia filmului fac parte şi Ian McShane, Rufus Sewell, Rebecca Ferguson, Joseph Fiennes şi John Hurt.

Filmul „Hercules” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 25 iulie 2014, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă