11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuActorul Shia LaBeouf, protagonistul unui nou eveniment insolit

Actorul Shia LaBeouf, protagonistul unui nou eveniment insolit

Actorul Shia LaBeouf, starul primelor filme din franciza "Transformers", a alergat joi în jurul unui renumit muzeu din Amsterdam, Stedelijk Museum, efectuând 144 de tururi în cadrul unei reprezentaţii de artă conceptuală, informează Mediafax.

Purtând o pereche de colanţi violeţi şi o vestă de culoare verde, Shia LaBeouf a apărut concentrat şi a ignorat întrebările jurnaliştilor în timp ce îşi efectua încălzirea, înainte de a porni în această cursă, denumită "#metamarathon", în jurul Muzeului de artă modernă Stedelijk.

"Cursa în jurul muzeului este o reprezentaţie a lui Shia şi a altor doi artişti care au fost invitaţi de Stedelijk Museum în cadrul unui simpozion pe care îl organizăm în interior în acest moment", a declarat Hendrik Folkerts, curatorul secţiunii de Programe publice din cadrul muzeului.

El a susţinut şi o conferinţă despre felul în care lumea este concepută de persoanele care s-au născut în anii '80 şi sunt asaltaţi de omniprezenţa reţelelor de socializare şi de "cultul" celebrităţii, a explicat Hendrik Folkerts.

Aproximativ 600 de artişti, filosofi şi liber cugetători veniţi din lumea întreagă participă la acest simpozion, care durează 12 ore şi este intitulat "#metamodernism".

"Organizăm o conferinţă «maraton» în interior şi dorim ca acest lucru să se reflecte într-o anumită manieră şi în exteriorul muzeului. Nimeni nu poate să facă mai bine acest lucru ca Shia şi ceilalţi doi artişti", a adăugat Hendrik Folkerts.

Reprezentaţia de joi reprezintă cel mai recent dintre evenimentele insolite care l-au avut în centrul lor pe actorul american Shia LaBeouf.

La Festivalul Internaţional de la Berlin din luna februarie, starul hollywoodian a plecat brusc de la o conferinţă de presă citând o frază celebră rostită de fotbalistul Eric Cantona: "Pescăruşii urmăresc o şalupă pentru că se aşteaptă ca sardinele să fie aruncate în mare".

La premiera filmului "Nymphomaniac", de Lars von Trier, actorul american a apărut cu o pungă de hârtie pe cap pe care scria: "Nu mai sunt faimos/ I'm Not Famous Anymore".

Tot în februarie, a participat la o reprezentaţie artistică conceptuală într-o galerie din Hollywood. Actorul stătea aşezat într-o cameră, fără să vorbească, iar vizitatorii erau invitaţi să intre în galeria de artă.

Actorul american a apărut în faţa unui judecător din New York la sfârşitul lunii iunie. El a fost reţinut pentru tulburarea ordinii publice după ce a provocat un veritabil scandal în timpul unei piese de teatru pe Broadway.

Shia LaBeouf a devenit celebru după rolul lui Sam Witwicky din primele trei filme din seria SF "Transformers", care s-au bucurat de un imens succes de casă. În anul următor, LaBeouf a fost distribuit în alte două pelicule cu încasări excepţionale – "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Ochi de vultur/Eagle Eye". Anul 2009 i-a adus din nou două roluri în filme cu succes de casă – "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" şi "New York, I Love You", iar în 2010, acesta a jucat alături de Michael Douglas în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule". Recent, Shia LaBeouf a jucat, alături de Brad Pitt, în drama de război "Fury", de David Ayer, care va avea premiera în România pe 14 noiembrie.

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă