15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuAlice Cooper: un rocker la Casa Albă

Alice Cooper: un rocker la Casa Albă

Principalii candidați la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton și Donald Trump, au probleme de popularitate, iar un candidat fără sprijin politic vrea să profite de pe urma acestui lucru. Este vorba despre rockerul Alice Cooper, arată AFP citată de Agerpres.

Artistul, celebru printre altele pentru hit-ul ”House on Fire” (”Casa în flăcări”) a anunțat, luni, că vrea să ajungă lider la Casa Albă. El a declarat că va candida anul acesta la președinția SUA cu sloganul ”Un om tulbure pentru vremuri tulburi”.

Muzicianul în vârstă de 68 de ani, devenit un personaj controversat pentru show-urile sale cu tente horror, a dezvăluit pe website-ul dedicat campaniei sale pentru Casa Albă că dorește ca pe Muntele Rushmore — unde se află memorialul dedicat primilor 150 de ani din istoria țării și care îi înfățișează pe președinții George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln și Theodore Roosevelt — să fie sculptat și chipul liderul trupei Motorhead, Lemmy Kilminster, decedat la 28 decembrie 2015.

De asemenea, dacă va ajunge președinte, Alice Cooper vrea ca pe bancnota de 50 de dolari să apară figura actorului de comedie Groucho Marx. Mai mult, în platforma-program a solistului este menționată și intenția acestuia de a impune Marii Britanii ca pe bancnota de 20 de lire să fie tipărit chipul actorului Peter Sellers.

Până acum, campania lui Alice Cooper s-a bazat mai mult pe vânzarea de obiecte promoționale și pe reeditarea piesei ”Elected”, din 1972, un hit din perioada campaniei de realegere a lui Richard Nixon la Casa Albă. Cooper, solistul unor piese care au făcut istorie precum “I’m Eighteen”, “School’s Out” și “No More Mr. Nice Guy”, s-a descris în trecut ca fiind apolitic. În 2004 el a criticat muzicienii care au luat parte la campania lui John Kerry împotriva lui George W. Bush, spunând că rockul și politica nu ar trebui să se amestece.

Potrivit revistei Rolling Stone, Cooper a declarat, într-un interviu la începutul acestei luni, că la alegerile din acest an va scrie pe buletinul de vot numele actorului Tom Hanks. ”O să votez cu Tom Hanks. Cred că ar fi un președinte grozav”, a spus controversatul artist. Un alt muzician cunoscut, rapperul Kanye West, a promis că va candida la alegerile prezidențiale din SUA, în 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă