17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuAndreea Esca, despre tragedia din Colectiv: Câte frici trebuie să îndure un...

Andreea Esca, despre tragedia din Colectiv: Câte frici trebuie să îndure un părinte?

Jurnalista Andreea Esca a mărturisit, pe Internet, că a fost afectată de suferinţa părinţilor care şi-au pierdut copiii în incendiul din clubul Colectiv din Capitală. Prezentatoarea de televiziune a mărturisit că, deşi se străduieşte să nu îşi arate sentimentele în faţa camerei, la sfârşitul zilei îi vine să plângă.

Esca a povestit că, de obicei, aşteraptă concediul ca să plângă, pentru că înainte de a-şi începe cariera, mama ei a avertizat-o că trebuie să fie ca “un actor de teatru, ca o balerină la Operă”, nevoită să facă un spectacol impecabil, indiferent de cee ace simte. Însă, de această data, “e prea mult”.

“Mă trezesc dimineața și mă duc la sport ca și înainte. Îmi pregătesc emisiunea de la radio cu oameni frumoși și subiecte pe măsură. Vorbesc cu prieteni și colaboratori despre Târgul de cadouri de Crăciun pe care îl organizăm, merg la restaurant și la filme, chiar și râd la diverse glume și poate că aș fi în stare să și dansez într-un club, la ziua cuiva. Dar când se apropie seara simt un nod în gât și o durere în piept. Pentru că nu pot de fapt să duc durerea  părinților care-și îngroapă copiii. Nici chiar eu, această stâncă, această mamă deloc perfectă, această mereu veselă și optimistă, această rezistentă la orice, nu mai pot”, a scris Andreea Esca, pe blogul ei.

Prezentatoarea a mai scris că poveştile femeilor care şi-au pierdut copiii sau îi au internaţi în spital i-au “secat sufletul”.

“Doamne, acestea sunt momentele în care îi invidiez pe cei fără copii, deși știu că nu e drept. Dar ei nu sunt în pericol să trăiască așa ceva. Pentru că nu cred că poate exista durere mai mare decât să-ți pierzi copilul. Iar ce s-a întâmplat acum a fost pentru mine încă o demonstrație îngrozitoare a fragilității vieții. Cum trebuie să fii acum ca să nu înnebunești de fiecare dată când îți iese copilul pe ușă?”, a mai scris Andreea Esca.

Ea mai spus că desi a avut multe temeri, de-a lungul timpului, legate de proprii ei copii, nu s-a gândit niciodată că ar putea muri în urma unei petreceri dintr-un club.

“Când copiii mei erau mici stăteam cu sufletul la gură până veneau din parc pentru că eram obsedată că vor cădea de pe tobogan sau că o sa le vină leagănul în gură, apoi am trăit cu frica traversării străzii, apoi de fiecare dată când merg cu altcineva cu mașina, când merg singuri în avion, când merg singuri cu trenul… Acum mi-e frică de droguri. Dar vă spun sincer că nicio clipă nu m-am gândit că ar putea să nu mai vină de la o petrecere dintr-un club, pentru că ar putea să ia foc. Câte frici trebuie să îndure un părinte? Cât trebuie să fie de puternic sau cum să facă astfel încât să-și lase copiii să trăiască fără să o ia razna?”, a scris Esca.

În finalul postării, ştirista i-a cerut iertare mamei ei, pentru că va plânge “măcar noaptea pentru o vreme”, chiar dacă nu este în concediu. 

În urma incendiului izbucnit în 30 octombrie în clubul Colectiv din Capitală, în timpul unui concert al trupei rock "Goodbye to Gravity" şi-au pierdut viaţa 54 de oameni, iar alţi 14 se află în stare critică şi gravă. 

Cele mai citite

Probleme pentru Facebook și Instagram. Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale împotriva Meta

Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a demarat proceduri oficiale pentru a evalua dacă Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a încălcat Actul legislativ...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Steaua Armatei, sancționată de Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul CSA Steaua cu disputarea a două meciuri fără spectatori şi o penalitate sportivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă