19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuAndreea Marin, în vizorul Fiscului. Cum se apără vedeta TV

Andreea Marin, în vizorul Fiscului. Cum se apără vedeta TV

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se numără printre cei 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, au declarat surse din cadrul ANAF pentru ziarul Adevărul. În replică, vedeta TV a scris, pe contul personal de Facebook, că nu este nimic anormal să primească un control la un moment dat, că această procedură ar trebui privită ca normalitate.

Mai mult, Andreea Marin a precizat că a aflat acest zvon din presă și că, până în acest moment, nu a primit nicio notificare în acest sens.

” Aflu această poveste la nivel de zvon, de la voi, căci eu nu am primit nicio notificare în acest sens. Dar chiar și așa, cred că nu e nimic anormal să primești un control la un moment dat, iar acum înțeleg că e vorba de o campanie națională în acest scop. Din punctul meu de vedere, această procedura ar trebui privită că normalitate și nu ai de ce să te temi dacă ești un om corect, iar din veniturile de pe urmă muncii tale îți plătești datoriile către stat. Așa e firesc: fiecare individ să își vadă de treabă și să fie conștient că, fiind corect în privință taxelor, nu lasa această povară fiscală să apese pe umerii celor ce se străduiesc să facă totul bine, fără să aibă nimic de ascuns”, a scris Andreea Marin.

În acest context, vedeta TV a spus că nu o surprind informațiile apărute în presă, mai ales în condițiile în care știrle sunt făcute astfel încât să atragă atenția cititorilor. 

”Nu mă miră nici că numele meu – în acest caz alături de cel al lui Ștefan – apare în acest titlu de ziar, m-am obișnuit cu asta, știu că numele pus în titlu plus o poză alături atrage atenția cititorului și crește interesul față de articol”, a mai scris Andreea Marin.

ANAF va verifica averile milionarilor români cu venituri mari care nu și-ar declarat averile. Decizia a fost luată de conducerea instituției, după ce inspectorii fiscali au descoperit că foarte multe persoane fizice dar și firme nu  și-au declarat toate veniturile și s-au sustrat de la plata impozitelor aferente, explică ANAF, într-un comunicat.

Astfel, inspectorii fiscali au demarat "Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal" (PFRF)". În eșantionul de risc PFRF intră persoanele fizice cu avere afișată semnificativă (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanțe din creditări acordate companiilor și/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate) nejustificată de veniturile declarate.

Cele mai citite

Paradox: forța de muncă mai scumpă, productivitate mai mică

Un paradox economic al României este acela că, în timp ce costurile cu forța de muncă se măresc, productivitatea scade, semnalează un articol publicat...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...
Ultima oră
Pe aceeași temă