14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuAverea lui Prince, revendicată de șapte persoane

Averea lui Prince, revendicată de șapte persoane

Averea cântărețului Prince, care a decedat la jumătatea lunii aprilie, fără a lăsa vreun testament, ar putea fi împărțită între șapte persoane, informează AFP, citat de Agerpres.

O decizie a judecătorului din Minnesota Kevin Eide identifica marţi şase persoane care ar putea avea drepturi la moştenire, fără a oferi detalii suplimentare, în afară de numele avocaţilor acestora. Cei şase sunt sora lui Prince, Tyka Nelson, şi cinci surori sau fraţi vitregi (Omarr Baker, Sharon Nelson, Norrine Nelson, John Nelson şi Alfred Nelson). 

Citește și: Noi detalii despre moartea lui Prince: Ce medicamente avea artistul asupra sa

Totodată, în document apare și numele unei presupuse surori vitrege a artistului, Darcell Gresham Johnston, de care familia acestuia nu ştia, a indicat site-ul dedicat celebrităţilor TMZ, care citează surse apropiate familiei lui Prince. Femeia ar avea „aceeaşi mamă, dar un tată diferit de cel al cântăreţului”, a adăugat TMZ. 

Judecătorul a aprobat, marţi, numirea societăţii Bremer Trust ca agent responsabil de administrarea averii lui Prince, după ce Tyka Nelson, sora artistului, formulase o cerere în acest sens, în lipsa unui testament. Compania-mamă a societăţii, Bremer Bank, se ocupa de afacerile lui Prince de mai mulţi ani.

Citește și: VIDEO: Prince, omagiat în orașul natal. Clopotele primăriei din Minneapolis au interpretat cele mai cunoscute piese ale artistului

Cântăreţul american Prince, decedat la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

Citește și:  FOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

 

 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă