20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuPremiile Oscar 2015. Care sunt filmele favorite în acest an

Premiile Oscar 2015. Care sunt filmele favorite în acest an

Academia Americană de Film va anunţa, în cursul zilei de joi, la Los Angeles, care sunt nominalizările la cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar. Deşi nominalizările nu au fost, încă, anunţate oficial, presa internaţională scrie că lungmetrajele "Boyhood", "Birdman" şi "The Grand Budapest Hotel" sunt favorite pentru a câştiga premiul Oscar.

Filmul "Boyhood", regizat de Richard Linklater, cu actorii Ethan Hawke şi Patricia Arquette, se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Lungmetrajul a primit, până în acest moment, 95 nominalizări şi 88 de premii la festivalurile de film, fiind marele câştigător la Globurile de Aur.

Pelicula Birdman, în regia lui Alejandro Gonzalez, îl are ca protagonist pe Michael Keaton. El îl intepretează pe Riggan Thomson, un actor celebru pentru interpretarea unui supererou care, în prezent, a cam ieșit din atenţia publicului. Lungmetrajul a câştigat 96 de premii şi a primit 116 nominalizări. Birdman a primit două  Globuri de Aur, pentru cel mai bun actor într-un rol principal şi pentru cel mai bun scenariu.

Câştigătorul Globului de Aur pentru cea mai bună comedie, "The Grand Budapest Hotel", în regia lui Wes Anderson, descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Filmul a câştigat, deja, 43 de premii şi a a primit 94 de nominalizări. 

Potrivit publicaţiei EFE, candidaţii vor fi anunţaţi la Teatrul Samuel Goldwyn din Beverly Hills, într-o ceremonie care va începe în jurul orelor  13.30 GMT şi va fi prezentată de actorul Chris Pine, de regizorii J.J. Abrams si Alfonso Cuaron, dar şi de preşedinta Academiei de la Hollywood, Cheryl Boone Isaacs.

La eveniment vor participa peste 400 de ziaristi din întreaga lume. 

În acest an se vor anunţa în direct toate cele 24 de categorii de premii, spre deosebire de anii anteriori, când se comunicau în direct doar nominalizările la categoriile importante, mai arată EFE.

"Acest nou sistem permite Academiei să pună în evidenţă într-o manieră clară, excelentă, din toată industria şi să sublinieze tot spectrul artelor şişstiinţelor din lumea cinematografică", a susţinut preşedinta Academiei  de la Hollywood, Cheryl Boone Isaacs, citată de EFE.

Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute popular sub numele de Premiile Oscar, se decernează anual, de către Academia Americană de Film, care are sediul în Los Angeles, California. 

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă